Σάλος στην Κύπρο με σχόλιο συνεργάτη του ΔΗΣΥ για βουλευτή: «Με λεοπαρδαλέ, βυζί έξω..»

21:45 27/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Σάλος προκλήθηκε στην Κύπρο μετά από σχόλιο επικοινωνιολόγου και κοινοβουλευτικού συνεργάτη του ΔΗΣΥ σε βάρος της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Ο Παναγιώτης Σαλαφώρης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία της βουλετού από ομιλία της και σχολίασε με σεξιστικό τρόπο: Έτσι πρέπει να γίνονται οι δηλώσεις με λεοπαρδαλέ, βυζί έξω και στραβό σασί.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση του υπαλλήλου του ΔΗΣΥ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου προκάλεσε ανάρτηση του ΔΗΣΥ στο facebook.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ εξέφρασε την απογοήτευσή της για την χυδαία και σεξιστική – όπως τη χαρακτήρισε- ανάρτηση, ανέβασε και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τη φωτογραφία στην οποία ο Παναγιώτης Σαλαφώρης σχολιάζει την εμφάνιση της και έστειλε μήνυμα και στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ γράφει:

Αγαπητέ Αβέρωφ είμαι σίγουρη ότι αυτή η χυδαιότητα και ο σεξισμός δεν σε εκφράζει. Ειναι θλιβερό αυτη να ειναι η ταυτοτητα των ανθρωπων που εχεις γυρω σου ως λειτουργους επικοινωνίας και κοινοβουλευτικούς συνεργάτες. Ηλπιζα οτι θα μπορουσαν οι εκπροσωποι σας να με αντιμετωπίσουν με επιχειρηματα και οχι κατ αυτον τον θλιβερό τρόπο. Τουλαχιστον ο κοσμος κατανοεί ότι δεν ειμαστε όλοι ίδιοι. Υπαρχουν καθοριστικές διαχωριστικές γραμμές. Ομως αν κρινω και απο τη Βουλή , υπάρχει μια παράδοση σε τετοιες συμπεριφορές.

Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την «απρεπή και πολλαπλώς απαράδεκτη δημοσίευση μέλους του προσωπικού του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος της Εκπροσώπου Τύπου του υποψηφίου κ. Σ.Μαλά, κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου».
Εκφράζουμε θλίψη και αποτροπιασμό. Τέτοιες ενέργειες και ανάλογη νοοτροπία είναι εντελώς ξένα με τα ήθη της παράταξής μας, πλήττουν τον πολιτικό πολιτισμό που θέλουμε να χαρακτηρίζει την παρουσία μας και θίγει βεβαίως και το κοινό αίσθημα, αναφέρει ο ΔΗΣΥ στην ανακοίνωση.
Με τέτοια συμπεριφορά το συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού δεν μπορεί να έχει σχέση με το κόμμα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα λάβει άμεσα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Η συγγνώμη του Σαλαφώρη
Μετά τις έντονες αντιδράσεις ο Παναγιώτης Σαλαφώρης κατέβασε την προκλητική ανάρτησή του και ζήτησε συγγνώμη από την κα Χαραλαμπίδου. Έγραψε:
Δημόσια οφείλω μια απολογία στην κα. Ειρήνη Χαραλαμπίδου για τον εντελώς απρεπή χαρακτήρα σημερινής μου ανάρτησης. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεση μου να προσβάλω την προσωπικότητα της κας. Χαραλαμπίδου. Προφανώς παρασύρθηκα απο τη δίνη του προεκλογικού κλίματος. Απολογούμαι και πάλι για το λάθος μου το οποίο εξέθεσε μάλιστα και το κόμμα μου.

Keywords