Ρώσος πρέσβης: Απογοητευτική η απέλαση διπλωματών

12:24 20/7/2018 - Πηγή: Aixmi

«Απογοητευτική» χαρακτηρίζει την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, σε δηλώσεις του στην ελληνική έκδοση του Sputnik. Ο κ. Μάσλοβ σημείωσε οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής». Επίσης, χαρακτηρίζει «υπερβολική» την ελληνική αντίδραση στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα.

«Η δήλωση

της Ζαχάροβα ήταν κατά τη γνώμη μου σωστή, ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση της Αθήνας ήταν υπερβολική», σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook και επεσήμανε ότι θα ληφθούν αντίμετρα στην κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο, το Αφιερωματικό έτος ΡωσίαΕλλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών. Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας. Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική» έγραψε ο πρέσβης.

Παράλληλα εξέφρασε τη θλίψη του για το ότι συνέβη ένα τόσο καταστροφικό για τις διμερείς σχέσεις περιστατικό και μάλιστα στην 190ή επέτειο των ελληνορωσικών σχέσεων.

«Προετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για την επίσκεψη του υπουργού Λαβρόφ στην Ελλάδα. Έχει μια πρόσκληση, όμως μέχρι τώρα δεν έχουμε επιβεβαιώσει την επίσκεψη. Όμως, παρόλα αυτά υπήρχε στον ορίζοντα αυτή η επίσκεψη», σημείωσε μιλώντας στο Sputnik.

«Μπορώ να πω ότι ήταν μια περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις και ξαφνικά συνέβη αυτή η απογοητευτική κίνηση από την ελληνική πλευρά», είπε επαναλαμβάνοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Στο μεταξύ, ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολίασαν πως το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι, σε κάθε περίπτωση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τη Ζαχάροβα, η οποία διέψευσε ότι επρόκειτο για αίτημα του Λαβρόφ.

Πηγή: sputnik.gr

The post Ρώσος πρέσβης: Απογοητευτική η απέλαση διπλωματών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα