Ροδόπη: Κοινωνική δράση για άπορες οικογένειες «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»

23:10 12/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνολικά εξήμισι τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν κατά τη φετινή εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα», που για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο νομό Ροδόπης.

Πρόκειται για κοινωνική δράση συγκέντρωσης τροφίμων για άπορες οικογένειες, η οποία ξεκινά κάθε χρόνο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Τα

είδη που συγκεντρώθηκαν, διαχωρίστηκαν και συσκευάστηκαν από τους εθελοντές της δράσης, σε περισσότερα από 2000 δέματα, τα οποία μαζί με ακόμα 6 σάκους τροφίμων του Άη Βασίλη και 7 σάκους με βρεφικά είδη, παραδόθηκαν από μέλη της οργανωτικής επιτροπής στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.

Από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής, εξάλλου, θα ξεκινήσει η διανομή των ειδών στους δικαιούχους, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ανώνυμη προσφορά ενός τόνου ελαιόλαδου που θα συσκευαστεί και θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα.

Τις θερμές ευχαριστίες της δημοτικής αρχής προς τους εθελοντές, αλλά και το σύνολο των πολιτών που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το «κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης», εξέφρασε ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων του δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα μοιραστούν σε 900 περίπου οικογένειες, οι 300 από τις οποίες προέρχονται από τους οικισμούς του δήμου Κομοτηνής και οι 600 μέσα από την πόλη της Κομοτηνής.

«Φυσικά και δε λύνεται το πρόβλημα της φτώχειας καθώς υπάρχουν περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας “ΤΕΒΑ” και άλλοι τόσοι που λαμβάνουν την κάρτα αλληλεγγύης» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων του δήμου Κομοτηνής, για να επισημάνει πως τα συγκεντρωθέντα είδη της δράσης θα δοθούν σε όσους δεν λαμβάνουν τα βοηθήματα αυτά.

Το επόμενο ραντεβού για την δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα 5» δόθηκε για τις 14 Ιανουαρίου του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα