Ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον Π. Καμμένο συνοδεία τουρκικών ακταιωρών

14:34 28/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε νέα προκληση προχωρούν οι Τούρκοι αυτήν τη φορά στην περιοχή των Ιμίων. Ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος, αφού παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις ήρωες Αξιωματικούς του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού που έπεσαν στα Ίμια στις 31 Ιανουαρίου 1996, που τελέστηκε στον ΙΝ Αγίου Νικολάου στην Κάλυμνο, πήγε στα Ίμια για ρίψη στεφάνου.

Ο

ΥΕΘΑ @PanosKammenos στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Καλύμνου στην επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις ήρωες Αξιωματικούς του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού που έπεσαν στα Ίμια. ΑΘΑΝΑΤΟΙ! pic.twitter.com/xuE1Zjbb3l

— Vasilis Siriopoulos (@V_Siriopoulos) January 28, 2018

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον ΑΓΕΝ Αντιναύαρχο, Νικόλαο Τσούνη και επέβαινε στην κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος» που πρόσφατα ενεπλάκη σε επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό. Αυτήν τη φορά κι ενώ στο κανονιοφόρο επέβαινε ο υπουργός, σκάφη του τουρκικού λιμενικού παρακολουθούσαν εξ αποστάσεως την ελληνική παρουσία στο νησί.

Σύμφωνα με την τούρκικη Ηurriyet , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρεμποδίστηκε από το να προσεγγίσει τα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή.

Για το θέμα ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου σημείωσε «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».

Ο ΥΕΘΑ @PanosKammenos, ο ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Κυβερνήτης & το πλήρωμα της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού. pic.twitter.com/3I42sHomsk

— Vasilis Siriopoulos (@V_Siriopoulos) January 28, 2018

Ωστόσο, η ελληνική πλευρά δεν απομακρύνθηκε λόγω εντολών του τουρκικού λιμενικού, αντιθέτως, αγνόησε την ύπαρξη τουρκικών ακταιωρών. Ο υπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα, όπως μεταδίδει το militaire.gr: «Είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων.

Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο«ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις,εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοιόχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ». Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι».

The post Ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον Π. Καμμένο συνοδεία τουρκικών ακταιωρών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα