Ρατσιστικό σκάνδαλο με τον νικητή του αγώνα Indy 500!

11:27 3/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Αμερικανός δημοσιογράφος σχολίασε απαξιωτικά τη νίκη του Ιάπωνα Τακούμα Σάτο στον θρυλικό αγώνα των 500 Μιλίων της Ινδιανάπολης και απολύθηκε άμεσα από την εφημερίδα του.

Ο θρίαμβος του Τακούμα Σάτο στον θρυλικό αγώνα Indy 500 επισκιάστηκε από μία ρατσιστική φραστική επίθεση προς το πρόσωπό του. Η νίκη του σαραντάχρονου Ιάπωνα δεν άρεσε καθόλου στον δημοσιογράφο Τέρι Φρέι της εφημερίδας Denver Post, ο οποίος ανέβασε ένα πολύ επιθετικό και απαξιωτικό σχόλιο στο Twitter, όπου ανέφερε ότι «δεν είναι

προσωπικό, ωστόσο νιώθω άσχημα, που νίκησε ένας Ιάπωνας στον αγώνα Indy500 την Ημέρα Μνήμης (Memorial Day) των ΗΠΑ».

Την συγκεκριμένη Ημέρα Μνήμης τιμούν οι Αμερικάνοι τους νεκρούς τους στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, απέναντι στον γερμανικό Αξονα και στους…Ιάπωνες. Εφέτος συνέπεσε η Memorial Day με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα «500 Μίλια της Ινδιανάπολης» και ο Φρέι έκρινε σκόπιμο, να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, ότι νικητής αναδείχθηκε ένας Ιάπωνας.

Το –τουλάχιστον άστοχο- σχόλιο του Αμερικανού δημοσιογράφου προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διεύθυνσης της εφημερίδας του, η οποία τον απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Σάτο δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό, καθώς πλέει μετά τη νίκη του σε πελάγη ευτυχίας. Ο 40χρονος οδηγός αγώνων έχει λάβει μέρος και σε 90 αγώνες της Formula 1 με τις ομάδες των Jordan, BAR και Super Aguri, όλες με κινητήρες Honda. Μάλιστα το 2004 είχε κατακτήσει την τρίτη θέση με μία BAR-Honda στην Ινδιανάπολη, πίσω από τους Σουμάχερ και Μπαρικέλο.

Δύο χρόνια νωρίτερα είχε φανεί πολύ τυχερός, όταν επέζησε στο Τσέλτβεγκ της Ολλανδίας ενός τρομερού ατυχήματος, όπου η Sauber του Χάιντφελντ έκοψε στη μέση τη Jordan του!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα