Πύρινη κόλαση στη Σιθωνία – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

22:48 25/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Νύχτα κόλασης ζει απόψε η Σιθωνία, καθώς η φωτιά καίει ό,τι βρει στο πέρασμά της. Από τα ξημερώματα μέχρι αυτήν την ώρα δεν κατάφερε να την σταματήσει κανείς και έχει κατακάψει πάνω από 3 χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο οικισμός Σάρτη.
Η φωτιά ξέσπασε από την περιοχή Πλατανίτσι . Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή βοήθησαν τη φωτιά να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα.

Στις 8 το πρωί η φωτιά πλησίασε πάνω από τη Σάρτη και λόγω του καπνού δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν τα σπίτια και οι εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται από την πάνω πλευρά του δρόμου, προς το δάσος. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Σάρτης.

«Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών» επισημαίνει ο κ. Τζιτζικώστας.

«Μετά τις συσκέψεις που έγιναν υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη και των συντονιστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν έρθει από την Αθήνα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί να υπάρξει ένας μερικός έλεγχος της πυρκαγιάς και μέχρι το μεσημέρι να κατασβεστεί πλήρως», τόνισε ο διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντονίζει την παροχή υποστήριξης στις δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς που συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα, συνολικά επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας, συνδράμουν με μέσα: η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν από αέρος 4 αεροσκάφη CANADAIR, 2 ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, με ανακοίνωσή του, παρακαλεί τους πολίτες και οδηγούς, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή εξέλιξης της πυρκαγιάς, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών. Τις πρωινές ώρες, το Πυροσβεστικό Σώμα εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.

Η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού – Συκιάς, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Πηγή: halkidikinews.gr

The post Πύρινη κόλαση στη Σιθωνία – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords