Προβληματισμός στον Αντέννα για τα χαμηλά νούμερα των ειδήσεων

18:21 7/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Προβληματισμός επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια του Αντέννα με την εξαιρετικά μέτρια πορεία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, που δε λέει να ορθοποδήσει από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στην απογευματινή ζώνη των επτά. Η επιτελική ομάδα του ενημερωτικού τομέα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, η παρουσιάστια Μαρία Χούκλη διαθέτει αδιαμφισβήτητο κύρος, όμως η τηλεθέαση ακολουθεί χαμηλή πτήση.

Είναι ενδεικτικό ότι τον Νοέμβριο το κεντρικό δελτίο τερμάτισε τρίτο, προσελκύοντας μόνο 504 χιλιάδες τηλεθεατές σε καθημερινή βάση, κατά μέσο όρο (ποσοστό 15,1%). Έτσι, βρέθηκε πίσω από τον Alpha

επτά ποσοστιαίες μονάδες (σε απόλυτους αριθμούς, 247 χιλιάδες τηλεθεατές). Το στοιχείο αυτό έχει ιδαίτερη σημασία, με δεδομένο ότι τα δυο δελτία «παίζουν» απέναντι, άρα η σύγκριση είναι ευθεία.

Μπροστά από τις ειδήσεις του Αντέννα βρέθηκε, όμως, και το δελτίο του Star με παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα και σχολιάστρια την Κάτια Μακρή. Κάθε βράδι στις οκτώ συγκέντρωνε 633 χιλιάδες τηλεθεατές.

Το ερώτημα «τι φταίει;» συζητείται όλο και περισσότερο και, μάλιστα, σε αντιδιαστολή με το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του σταθμού που πηγαίνει πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που ο Μίνως Κυριακού παρέδωσε τα «κλειδιά» στον γιο του Θοδωρή, υποχώρησε συνολικά το ενδιαφέρον για τις επιδόσεις στην ενημέρωση. Κόπηκαν οι βραδινές εκπομπές, όπως και η πρωινή ειδησεογραφική ζώνη του Σαββατοκύριακου, και γενικά όλο το βάρος δόθηκε στην ψυχαγωγία -με έμφαση στα νενανικά κοινά. Ωστόσο, το κεντρικό δελτίο παρέμενε ψηλά, έχοντας ως ληντ ιν τη σαπουνόπερα «Μπρούσκο». Όταν μετακινήθηκε το δελτίο στις επτά και το σήριαλ στις οκτώ, άρχισαν τα προβλήματα που τώρα πια είναι μεγάλα…

Keywords
Τυχαία Θέματα