Προσωρινή διαταγή υπέρ εργαζομένων του Μega για τα ασφαλιστικά μέτρα

14:43 27/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Εκδικάστηκαν το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα των δημοσιογράφων του Mega και η πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους για παράταση της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της απόφασης, η οποία αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.

Ο δικηγόρος του σταθμού, Αντώνης Ντουρουντός δέχτηκε ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος παραμένει απλήρωτος επί μήνες. Σημείωσε, πάντως, ότι γίνονται συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες

για να ξεπαγώσουν οι καταθέσεις του καναλιού. Αν υπάρξει θετική εξέλιξη, πρόσθεσε, θα πληρωθούν στο ακέραιο οι εργαζόμενοι.

Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο αυτό; Και ο ίδιος ο δικηγόρος διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν «το Mega ανήκει πλέον στο παρελθόν με την μη αδειοδότησή του». Και εκεί φάνηκε ότι δεν είχε καθαρή εικόνα, καθώς αρκέστηκε στη δήλωση ότι υπάρχουν δικαστικές προσφυγές (όλων των καναλιών) που, όμως, θα εκδικαστούν τον Οκτώβριο.

Από την όλη τοποθέτησή του ήταν σαφές ότι οι ιδιοκτήτες της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ αναμένουν την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, ελπίζοντας ότι θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά και θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Και αν η απόφαση είναι διαφορετική; Εκεί ο δικηγόρος άφησε να εννοηθεί ότι το Mega θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θεματική ή τοπική άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα