Ποτάμι: Αναστέλλονται οι τοκετοί στο Νοσοκομείο Φλώρινας

18:38 16/1/2018 - Πηγή: Aixmi

To σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη παιδιάτρων στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει και οι τοκετοί στο Νοσοκομείο παρότι υπάρχουν Γυναικολόγοι έφεραν στην επιφάνεια με ερώτησή τους οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:
Από 15 Δεκεμβρίου 2017 έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο ούτε ένας Παιδίατρος.
Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής συνταξιοδοτήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου και η μοναδική Παιδίατρος που έχει απομείνει, απουσιάζει με άδεια κυήσεως. Εξαιτίας της έλλειψης σε Παιδιάτρους, σταμάτησαν και οι τοκετοί στο Νοσοκομείο παρότι υπάρχουν Γυναικολόγοι ιατροί. Οι έγκυες γυναίκες από την ακριτική πόλη, για να γεννήσουν αναγκάζονται να μεταφερθούν σε Νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης.

Οι βουλευτές από Το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, μεταξύ άλλων, για το ακριβές χρονοδιάγραμμα προκήρυξης και εν συνεχεία πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την στελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας.

Επιπροσθέτως, ζητούν ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση το γεγονότος της παύσης των τοκετών στο Νοσοκομείο εξαιτίας της έλλειψης των Παιδιάτρων, ούτως ώστε να μην αναγκάζονται οι επίτοκοι να μετακινούνται για να γεννήσουν σε Νοσοκομεία όμορων Νομών.

The post Ποτάμι: Αναστέλλονται οι τοκετοί στο Νοσοκομείο Φλώρινας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα