Ποια Μύκονο και κουραφέξαλα… Πάμε Φτέρη Φθιώτιδας!

13:12 1/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Στο διπλανό τραπέζι ένα ζευγάρι, παραμονή του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, προσπαθούσε να ταιριάξει τις επιθυμίες του για το ποιο είναι το ιδανικό μέρος για μια σύντομη, έστω, απόδραση.

-«Πάντα τέτοιες ημέρες πηγαίναμε Μύκονο», υπενθύμιζε με νόημα η σύζυγος στον άντρα της.
-«Ναι αλλά έχουμε 2 χρόνια να πάμε Ύδρα», αντέτεινε ο άντρας.
 
Στο απέναντι τραπέζι δύο συνταξιούχοι ξιφουλκούσαν για τη μείωση στο ΕΚΑΣ και σχολίαζαν την πολιτική επικαιρότητα, προσπαθώντας ο ένας να μαντέψει τι θα ψηφίσει ο άλλος!
 
Η συζήτηση στο τραπέζι με το αντρόγυνο είχε φουντώσει για τα καλά και ήδη είχε πέσει και τρίτη πρόταση για μια εξόρμηση στο …Βόλο!
Αν κατάλαβα καλά, το ζευγάρι διέθετε πατρικό στην πόλη και έτσι θα περιόριζε αρκετά τα έξοδά του…

Η ιδέα μάλλον δεν ενθουσίασε τη γυναίκα!
 
Την ίδια ώρα οι ηλικιωμένοι κύριοι είχαν αλλάξει ατζέντα συζήτησης και είχαν αρχίσει να ονειρεύονται τα τσίπουρα, τα κοντοσούβλια και την ησυχία στο κοινό τους χωριό – τη Φτέρη Φθιώτιδας, αν άκουσα καλά – και οργάνωναν να πάνε με ένα αυτοκίνητο γιατί «η σύνταξή τους δε φτάνει ούτε για ζήτω».
 
«Από τη Φτέρη είμαι και εγώ», ακούστηκε να λέει με έκπληξη η γυναίκα από το διπλανό τραπέζι, η οποία, βλέποντας προφανώς τα όνειρά της για ένα ειδυλλιακό τιήμερο στη Μύκονο να «γκρεμίζονται», είχε στήσει αυτί κρυφακούγοντας όσα συζητούσαν οι συνταξιούχοι…
 
Όσα έδειχναν να τους χωρίζουν μέχρι εκείνη τη στιγμή ξαφνικά εξαφανίστηκαν μονομιάς και οι κοινές ρίζες τους έφεραν πολύ κοντά.
 
Το κινητό του άντρα χτύπησε πάνω στο καλύτερο! Ένας φίλος τον προσκαλούσε στο εξοχικό του στη …Μύκονο, του Αγίου Πνεύματος.
«Εντάξει θα τα πούμε εκεί, θα πάρουμε το πρώτο πλοίο», τον άκουσα να λέει.
 
Ο σύζυγος διέκοψε τη γυναίκα του βιαστικά από τη συζήτηση που είχε ανοίξει με τους συντοπίτες της για να της πει τα καλά μαντάτα!
 
Το πρόσωπό του, όμως, «συννέφιασε» όταν την άκουσε να του λέει με αυστηρό ύφος:

«Ποια Μύκονο και κουραφέξαλα; Θα πάμε στη Φτέρη να δεις πώς περνάνε οι άνθρωποι…»
 
Ζήτησα λογαριασμό. Η ατμόσφαιρα είχε βαρύνει επικίνδυνα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi