Πέθανε η Λιλιάν Μπετανκούρ, η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου

19:58 21/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ηλικία 94 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η «κυρία L’Oreal».

Η κληρονόμος της πανίσχυρης γαλλικής εταιρείας καλλυντικών άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της, «ειρηνικά».

«Σε αυτή την οδυνηρή στιγμή για μας, θα ήθελα να υπενθυμίσω το όνομα της οικογένειάς μας, την πλήρη δέσμευση και την πίστη μας στη L’Oréal και να υπενθυμίσω την εμπιστοσύνη που έχω στον Πρόεδρο της Jean-Paul Agon και στις αντιπροσωπείες της εταιρείας σε όλο τον κόσμο» ανέφερε σε ανακοίνωση η κόρη της

Françoise.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία της άγγιζε τα 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Μπετανκούρ γεννήθηκε στο Παρίσι και ήταν το μοναδικό παιδί της Louise Madeleine Berthe (née Doncieux) και του Eugène Schueller, ιδρυτή της L’Oréal, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών και ομορφιάς στον κόσμο.

Η μητέρα της πέθανε όταν η Λιλιάν ήταν 5 χρονών.

Στα 15 προσχώρησε στην εταιρία του πατέρα της ως μαθητευόμενη, αναμειγνύοντας τα καλλυντικά και τα μπουκάλια σαμπουάν.

Το 1950 παντρεύτηκε τον Γάλλο πολιτικό Αντρέ Μπετανκούρ, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός υπουργών στις γαλλικές κυβερνήσεις της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του ’70 και ανέλαβε την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου της L’Oréal.

Η ζωή της Λιλιάν Μπετανκούρ έμοιαζε με παραμύθι.

Τα τελευταία της χρόνια ζούσε σε ένα σπίτι που μοιάζει με ξενοδοχείο στο πιο ακριβό προάστιο του Παρισιού, με δεκάδες ανθρώπους να την υπηρετούν.

RIP LILLY BETTENCOURT, A TRUE QUEEN pic.twitter.com/88Wq1hPGDP

— trphy wife (@ashleyleshalles) September 21, 2017

Είχε όμως και τις σκοτεινές πλευρές της.

Ο Μπετανκούρ ήταν μέλος του La Cagoule, μιας βίαιης γαλλικής φασιστικής ομάδας που ο πατέρας της Λιλιάν είχε χρηματοδοτήσει και υποστήριζε στη δεκαετία του 1930 και τα μέλη που συνελήφθησαν το 1937.

Μετά τον πόλεμο, ο σύζυγός της, όπως και άλλα μέλη της La Cagoule, μπήκαν στην L’Oréal παρά το πολιτικά δυσάρεστο παρελθόν του.

Keywords
Τυχαία Θέματα