Παυλόπουλος: Αλέξη, πες στον Λαφαζάνη να κάνει τώρα το κόμμα!

16:12 21/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται ότι έδωσε το «σήμα» για να προχωρήσει αμέσως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ίδρυση του νέου κόμματος.

Πώς; Εξηγώντας χθες στον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Νίκο Παππά, που τον επισκέφτηκε μυστικά, ότι δεν υπάρχει συνταγματικός τρόπος παράκαμψης των διερευνητικών εντολών, από τη στιγμή που θα παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Το θέμα, λοιπόν, ήταν πώς δεν θα πάρει ο Νίκος Μιχαλολιάκος την εντολή (μετά τον Βαγγέλη Μειμαράκη), με δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή ήταν το τρίτο σε δύναμη κόμμα στη Βουλή. Ο μόνος τρόπος ήταν να επισπευσθεί η αναγγελία ίδρυσης του κόμματος Λαφαζάνη, με την ανεξαρτητοποίηση δεκάδων βουλευτών του Σύριζα και την ένταξή τους στο νέο σχήμα.

Το μήνυμα αυτό έστειλε στον αρχηγό της «Αριστερής Πλατφόρμας» ο πρωθυπουργός χθες το απόγευμα, στη λογική «αφού, έτσι κι αλλιώς θα το κάνεις, ας επιτάχυνεις».

Η πληροφορία διέρρευσε, οπότε λογικά διαψεύστηκε, ωστόσο ο Λαφαζάνης είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος και κινήθηκε αναλόγως.

Έτσι, θα είναι εκείνος που θα πάρει τη διερευνητική εντολή από τον Προκόπη Παυλόπουλο μετά τον Βαγγέλη Μειμαράκη…

Keywords