Παραίτηση Μιχαλίτση από τη θέση του γενικού διευθυντή τεχνολογίας ΕΡΤ

12:48 11/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ ο Νίκος Μιχαλίστης, ο οποίος με την παραίτηση που κατέθεσε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο και το ΔΣ, ξεκαθαρίζει ότι η παραίτησή του οφείλεται στην έντονη διαφωνία του «ως προς τον τρόπο που ασκείτε διοίκηση στην εταιρεία

μας καθώς και στη συστηματική αγνόησή μου σε σημαντικά θέματα που άπτονται της στρατηγικής της εταιρείας μας στα θέματα τεχνολογίας».

Ο κ. Μιχαλίστης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία στην οποία οδηγεί την ΕΡΤ η διοίκησή της με «καταστροφικές επιλογές». Σημειώνει ότι με την τακτική του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έχει υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης σχεδιασμός ενώ την ίδια ώρα απομακρύνονται ικανά στελέχη.

Όπως επισημαίνει με τις ενέργειες της πλειοψηφίας του ΔΣ εξοργίζονται παραδοσιακοί φίλοι της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, παραγωγοί, δημοσιογράφοι) ενώ διαπιστώνει αδιαφορία για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου και την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου που έχει συντάξει η γενική διεύθυνση Τεχνολογίας.

Επίσης, κάνει λόγο για «μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού «συνδικαλισμού», με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική, δυσφημώντας κάθε έννοια υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη οποιασδήποτε εταιρείας».

Υπογραμμίζει ότι «αδιαφανώς και αιφνιδιαστικά, παρουσιάστηκε ένα εξάμβλωμα που ονομάσατε «νέο Οργανόγραμμα» που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα και για το οποίο είχα καταθέσει έγκαιρα και τεκμηριωμένα όλες τις διαφωνίες μου στον εσωτερικό διάλογο της εταιρείας, αλλά εις μάτην» καθώς και ότι «με τον ίδιο τρόπο εγκρίθηκαν προσθήκες στον υπάρχοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού που (με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας) περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές».

Ο κ. Μιχαλίτσης τονίζει ότι αρνείται να υπηρετήσει τέτοιες πολιτικές και σημειώνει: «Γνωρίζω ότι εσείς και κάποιοι άλλοι θα ισχυριστούν ότι η δημοσιοποίηση των σοβαρών προβλημάτων που αναφέρω θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εκείνους που πραγματοποίησαν το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας με το μαύρο της ΕΡΤ. Σας ξεκαθαρίζω προκαταβολικά ότι ο τρόπος να αφαιρέσεις κάθε επιχείρημα από τους όποιους εχθρούς της ΕΡΤ είναι να δημιουργήσεις ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα σύγχρονο, ανεξάρτητο και συνδεδεμένο με την κοινωνία. Η ΕΡΤ είναι και οφείλει να είναι ένας γυάλινος πύργος που οι πραγματικοί του ιδιοκτήτες, οι πολίτες, γνωρίζουν τα πάντα και ελέγχουν τη λειτουργία της.

Ο στρουθοκαμηλισμός και μάταιος είναι και σε απομονώνει από την κοινωνία. Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούν από την παραίτησή μου εκείνοι που σας τοποθέτησαν και να αποφασίσουν να βάλουν φρένο στην πολιτική αυτή. Εν τούτοις, οι ελπίδες μου είναι λιγοστές, γιατί φοβάμαι ότι η έως τώρα αδιαφορία τους να εμποδίσουν τις τελευταίες καταστροφικές σας επιλογές θα μπορούσε να εκληφθεί και ως συγκατάθεση. Κι αυτό θα είναι κρίμα για μια πολιτική ηγεσία που πήρε την δύσκολη, σημαντική και θαρραλέα απόφαση να ανοίξει την ΕΡΤ. Ελπίζω να διαψευστώ».

Επιπλέον, στην παραίτησή του ξεκαθαρίζει ότι παραμένει στη θέση του μέχρι να οριστεί αντικαταστάτης και μετέπειτα θα παραμείνει στην ΕΡΤ ως απλός εργαζόμενος για να επισημάνει: «Κάποια πράγματα, για κάποιους ανθρώπους, μετράνε περισσότερο από τις θέσεις ευθύνης. Το ξαναέζησα, άλλωστε, πριν το μαύρο της ΕΡΤ, όταν αποπέμφθηκα από την ίδια θέση με εντολή του εκφωνητή του μαύρου, κ. Κεδίκογλου. Υπήρξε τίτλος τιμής για μένα! Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ΕΡΤ με τις επιστημονικές μου γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου και να αγωνίζομαι για μια ΕΡΤ, για την οποία θα είναι υπερήφανοι, τόσο εκείνοι που έχουν την τιμή να την υπηρετούν, όσο και η κοινωνία».

The post Παραίτηση Μιχαλίτση από τη θέση του γενικού διευθυντή τεχνολογίας ΕΡΤ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα