Παραδοχή Τσακαλώτου: Είναι πιθανό να κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες βουλευτικές εκλογές

14:04 21/2/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι είναι πολύ πιθανό να κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ενδεχόμενη προσπάθειά της να μειώσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Θεωρώ πιθανό να έρθουν στην εξουσία. Στην ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν

να κάνουν, θα τους στηρίζαμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Υπάρχει ομοφωνία σε όλο το πολιτικό φάσμα για το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Εχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για πολύ χρονικό διάστημα είναι υπερβολικά υψηλό, ιδιαίτερα για μια χώρα που έχασε το 27% του ΑΕΠ, δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να διαφωνήσουμε. Θα πρέπει να πάμε μαζί σε μια Ευρώπη που έχει πάρει το μάθημα από την άνοδο της ακροδεξιάς και των λαϊκιστικών δυνάμεων, πως οι τόσο υψηλοί πρωτογενείς στόχοι απλώς τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια όχι μόνο στα κόμματα αλλά και στην ίδια την πολιτική διαδικασία», υπογράμμισε .

The post Παραδοχή Τσακαλώτου: Είναι πιθανό να κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες βουλευτικές εκλογές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα