Ως ύποπτος καλείται και ο φερόμενος εμπρηστής στην πυρκαγιά στο Μάτι

10:42 17/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Με την ιδιότητα του υπόπτου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των εισαγγελέων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο 65χρόνος ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που πυροδότησε την πύρινη λαίλαπα στο Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αξιολογούνται από τις εισαγγελικές Αρχές, ο άνδρας φέρεται να έκαιγε χόρτα στο Νταού Πεντέλης και ενδέχεται ή από μια σπίθα ή από σπινθήρες, η φωτιά να μεταδόθηκε γρήγορα στη γύρω περιοχή και να έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών

ανέμων που έπνεαν εκείνη την ημέρα.

Ο 65χρόνος όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να προετοιμάσει το υπόμνημά του. Κι αυτός πρόκειται να βρεθεί εκ νέου ενώπιον των εισαγγελέων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των ανωμοτί εξηγήσεων από τους υπόπτους οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν και ποιοι εκ των εμπλεκομένων θα καταστούν κατηγορούμενοι.

Για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς, οι εισαγγελικές αρχές έχουν σχηματίσει ξεχωριστή δικογραφία για το θέμα των πολεοδομικών παραβάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Σχετική παραγγελία για το ζήτημα είχε δώσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής ζητώντας από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

Πηγή: dikastiko.gr

The post Ως ύποπτος καλείται και ο φερόμενος εμπρηστής στην πυρκαγιά στο Μάτι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα