Ολάντ: Θα χτυπήσουμε τους τζιχαντιστές χωρίς έλεος

14:35 14/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονισμένος αλλά και αποφασισμένος να πολεμήσει με όλα τα μέσα τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους, εμφανίστηκε σε νέο διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας, μίλησε για πράξη πολέμου από βάρβαρους του Ισλαμικού κράτους, καταδικάζοντας τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή 127 ανθρώπων και άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες, από τους οποίους 80 σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες, σχεδιασμένες και οργανωμένες από το εξωτερικό, με βοήθεια από το εσωτερικό της Γαλλίας. Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές, με όλα τα μέσα», είπε. «Αποτίω φόρο τιμής στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν τους τρομοκράτες χθες. Όλοι τους υπερέβαλαν εαυτόν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν, όσο μπορούν, τις επόμενες ημέρες. Οι επιθέσεις έγιναν από έναν τρομοκρατικό στρατό, το Ισλαμικό Κράτος, έναν στρατό τζιχαντιστών, εναντίον της Γαλλίας, ενάντια στις αξίες τις οποίες υπερασπιζόμαστε παντού στον κόσμο, ενάντια σε αυτό που είμαστε: Μία ελεύθερη χώρα που σημαίνει κάτι για τον υπόλοιπο πλανήτη».

Η Γαλλία ήδη βομβαρδίζει στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, μετέχοντας στη συμμαχία υπό τις ΗΠΑ.

Το ισλαμικό κράτος ανάρτησε ένα νέο βίντεο όπου ένας γενειοφόρος μαχητής που μιλά αραβικά ακούγεται να λέει ότι η Γαλλία «δεν θα έχει ειρήνη όσο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί. Όσο συνεχίζετε τις επιθέσεις δεν θα ζείτε σε ειρήνη. Θα φοβάστε ακόμη και να πάτε στην αγορά».

Keywords