Οι Κύπριοι ψηφίζουν για νέα Βουλή

11:16 22/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Σήμερα προσέρχονται στις κάλπες οι Κύπριοι για τις βουλευτικές εκλογές. Δικαίωμα ψήφου έχουν σχεδόν 543.000 εκλογείς.

Τις 56 έδρες διεκδικούν 12 κόμματα ή πολιτικοί σχηματισμοί και ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Τα κόμματα και οι σχηματισμοί είναι:

ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Αλληλεγγύη, Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ), Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ), ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Κοινωνικό Κίνημα «Σημαία», Κόμμα για

τα ζώα, Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης (Ο.Α.Δ) Πνοή Λαού, Συμμαχία Πολιτών «Όλοι στον Αγώνα».

Ο πρόεδρος της απελθούσας Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για ανάδειξη της νέας Βουλής: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε την σκλαβωμένη πατρίδα μας και το υπέρτατο χρέος να αγωνιστούμε για τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στη Λεμεσό τόνισε: «Ενισχύστε με την εντολή σας το κοινοβούλιο» και σημείωσε: «Σήμερα είναι η αποφασιστικότερη μέρα όπου καλούνται οι πολίτες να ασκήσουν αυτό που η Δημοκρατία επιβάλλει, να επιλέξουν τους εκλεκτούς του σώματος».

Όπως επεσήμανε: «Σήμερα πρέπει να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε χώρισε τις πολιτικές παρατάξεις και επειδή προβλέπω ότι ο λαός θα κάνει τις επιλογές του με βάση το συναίσθημα, ο ρόλος του Προέδρου, αναβαθμίζεται την επόμενη ημέρα και θα είμαι πρωταγωνιστής στη συνένωση.

Από αύριο, θα επιδιώξω συγκλίσεις και συναινέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου. Καλώ όλους, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με βάση την κρίση και το συναίσθημα. Η αποχή δεν θα επιτρέψει σε κανέναν από τους απέχοντες να διαμαρτύρονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα