Ο Ζara ψάχνει αγοραστή για 16 καταστήματα στην Ιβηρική

18:52 12/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Inditex SA, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης στον κόσμο, αναζητά έναν αγοραστή για 16 καταστήματα Zara στην Ιβηρική χερσόνησο, καθώς οι online αγορές είναι αυτές που κερδίζουν έδαφος σαρώνοντας τα πάντα στην Ισπανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η

Inditex, η οποία ανήκει στον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Amancio Ortega, ζητά 400 εκατομμύρια ευρώ (472 εκατομμύρια δολάρια) για την πώληση και επαναμίσθωση για 20 χρόνια των καταστημάτων.


Δεκατέσσερις από τις μονάδες βρίσκονται στην Ισπανία και δύο στην Πορτογαλία.
Ένας υπάλληλος της Inditex επιβεβαίωσε την πιθανή πώληση και είπε ότι είναι μέρος της στρατηγικής για την ομογενοποίηση της στρατηγικής μίσθωσης. Σχεδόν όλα τα καταστήματα της λειτουργούν μέσω μισθώσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο αντιπρόσωπος ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε την τιμή προσφοράς.

Η Inditex, της οποίας τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου ύψους 11,7 δισ. ευρώ ενισχύθηκαν από την αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου, στοιχηματίζει ότι η Ισπανία θα φθάσει την υπόλοιπη Ευρώπη στον κλάδο των ηλεκτρονικών αγορών.

Πέρυσι, το 3% των ισπανικών λιανικών πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν μέσω του διαδικτύου, σε σύγκριση με 8% στην Ευρώπη και 15% στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Aberdeen Standard Investments και εκτιμά ότι η Ισπανία θα έχει ετήσια αύξηση στις αγορές στο διαδίκτυο κατά 18% ετησίως έως το 2021.

The post Ο Ζara ψάχνει αγοραστή για 16 καταστήματα στην Ιβηρική appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα