Ο Τσίπρας οφείλει να παρέμβει πριν υπάρξει νεκρός…

13:18 2/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Θα μάθατε τι συνέβη στις 10.30 το πρωί στο κέντρο τής Αθήνας, στην οδό Πατησίων. Κουκουλοφόροι έσπασαν τις βιτρίνες 10 καταστημάτων, αλλά και των ΕΛΤΑ, και χάθηκαν πριν φτάσει η αστυνομία.

Χάθηκαν; Όχι ακριβώς. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τους είδαν να μπαίνουν στο κτίριο τής ΑΣΟΕΕ. Οι ίδιοι άνθρωποι τους είδαν να βγαίνουν νωρίτερα από εκεί με καδρόνια, λοστούς και πέτρες.

Τόσο απλά.

Οι αναρχικοί χρησιμοποιούν ως καταφύγιο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο το πρωί και τη νύχτα το Πολυτεχνείο. Εκεί σχεδιάζουν τις επιθέσεις, εκεί κρύβουν τα όπλα τους, εκεί ετοιμάζουν τις μολότοφ. Βγαίνουν, όταν επιλέξουν τη στιγμή, σπάνε και επιτίθενται στους αστυνομικούς, και μετά επιστρέφουν στη «φωλιά» τους. Σαν να μην τρέχει τίποτα.

Και η αστυνομία τι κάνει; Ή μάλλον τι μπορεί να κάνει; Τίποτα, είναι η απάντηση. Από τη στιγμή που υπάρχει το πανεπιστημιακό άσυλο και δεν έχει δικαίωμα να μπει στο Πολυτεχνείο και στην ΑΣΟΕΕ, τίποτα δεν μπορεί να κάνει.

Κάτι που θα έμοιαζε αδιανόητο για κάθε λογικό άνθρωπο σε οποιαδήποτε χώρα τού πλανήτη, στην Ελλάδα αποτελεί καθημερινότητα. Πριν από λίγα χρόνια διανοήθηκαν κάποιοι να εισβάλουν στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο Παρίσι και η αστυνομία τούς έδωσε ολιγόωρη προθεσμία, μετά τη λήξη της οποίας μπήκε μέσα και τους έδιωξε χωρίς να ανοίξει μύτη. Δε συζητώ, φυσικά, για τα Πανεπιστήμια της Βρετανίας, της Γερμανίας ή της Αμερικής.

Το πραγματικό ερώτημα, λοιπόν, είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω ότι τα στελέχη της έχουν γαλουχηθεί στα αμφιθέατρα και θεωρούν ιερό το άσυλο. Όμως, το άσυλο που διασφάλιζε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, έχει καταργηθεί στην πράξη από τους κουκουλοφόρους. Οι φοιτητές, οι καθηγητές, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό στο σύνολό τους, αποτελούν ξένα σώματα μέσα στα Ιδρύματα, τα οποία διαφεντεύουν αναρχικοί, μαχαιροβγάλτες και έμποροι ναρκωτικών.

Δεν μένει πολύς χρόνος στον Αλέξη Τσίπρα. Κάποια στιγμή, κάποιος καταστηματάρχης θα πάρει καραμπίνα και θα σκοτώσει τον κουκουλοφόρο που διαλύει την επιχείρησή του. Κάποια στιγμή, κάποιος αστυνομικός θα καεί ζωντανός από τις μολότοφ. Κάποια στιγμή, κάποιος αστυνομικός θα σαλτάρει και θα πυροβολήσει τον αναρχικό, που προσπαθεί να τον κάψει.

Με δύο λόγια, κάποια στιγμή η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και τότε ο πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Καταλαβαίνω τον ιδεολογικό προβληματισμό του, όπως αντιλαμβάνομαι και τη συμπάθεια μεγάλου τμήματος τού Σύριζα προς εκείνους που θεωρούν πολιτικούς ακτιβιστές και αμφισβητίες τής κρατικής εξουσίας. Τα πράγματα, όμως, είναι οριακά.

Ο Τσίπρας οφείλει να παρέμβει πριν υπάρξει νεκρός…

The post Ο Τσίπρας οφείλει να παρέμβει πριν υπάρξει νεκρός… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα