Ο Τσακαλώτος είπε την αλήθεια και έπεσαν να τον φάνε…

18:00 28/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Επειδή το «παραμύθι« πάει σύννεφο στην πολιτική ζωή να δώσουμε τα εύσημα και σε κάποιον που τόλμησε να πει μια δυσάρεστη αλήθεια από την πλευρά τής κυβέρνησης. Γράφω «τόλμησε«, διότι στη συνέχεια τον καταχέριασε η επικοινωνιακή «αστυνομία« τού Σύριζα, κατηγορώντας τον ότι βρίσκεται εκτός πρωθυπουργικής γραμμής.

Αναφέρομαι στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος, ο οποίος την παραμονή τής συνεδρίασης τού Eurogroup διεμήνυσε με ειλικρίνεια ότι ναι μεν τελειώνει το μνημόνιο

τον Αύγουστο, όμως μετά οι έλεγχοι από τους δανειστές θα είναι συχνότεροι. Στην πραγματικότητα προανήγγειλε την απόφαση τού Eurogroup, καθώς ήταν ο μόνος που είχε γνώση των πραγμάτων. Σήμερα οι έλεγχοι από την τρόικα γίνονται 2 φορές τον χρόνο, μετά τον Αύγουστο θα γίνονται τρεις ή τέσσερις φορές ετησίως.

Ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει ότι «τέλος τού μνημονίου» σημαίνει «τέλος δανεικών» και επιστροφή στις αγορές -εκεί όπου όλες οι χώρες κρίνονται κάθε στιγμή. Γνωρίζει, ακόμη, ότι αν η έξοδος στις αγορές συνδυαστεί με κρεσέντο παροχών στο εσωτερικό, για πολιτική ψηφοθηρία, θα οδηγήσει σε νέο αποκλεισμό τής χώρας (όπως το 2010) και νέα τρισχειρότερα μνημόνια. Φροντίζει, λοιπόν, να προειδοποιήσει τους συντρόφους του ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί ενόψει εκλογών

Τα υψηλά πλεονάσματα, που βασίζονται στη φορολογική λεηλασία τής κοινωνίας, μπορεί να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάποια στοχευμένα επιδόματα, αλλά έως εκεί. Η κυρίαρχη κυβερνητική θεωρία τής «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια, στο μυαλό πολλών ισοδυναμεί με επιστροφή στις παλιές «ένδοξες» μέρες των μαζικών κοινωνικών παροχών. Ε, σε όλους αυτούς απευθύνθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι δεν θα ζητήσουμε «πιστοληπτική γραμμή στήριξης» (δηλαδή, δεν θα έχουμε μαξιλαράκι αν προκύψει πρόβλημα με τον δανεισμό από τις αγορές), αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι δανειστές θα μας ελέγχουν συχνότερα από πριν. Γιατί; Διότι θέλουν να είναι βέβαιοι πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Άλλωστε, και εκείνοι δίνουν λόγο στα Κοινοβούλιά τους.

Μην ξεχνάμε τι έλεγε πάντα ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε: Αν ελαφρύνουμε το χρέος των Ελλήνων θα ξανακάνουν τα ίδια. Αυτή ήταν και παραμένει η κυρίαρχη άποψη στην Ευρώπη. Και η προχθεσινή απόφαση τού Eurogroup την επιβεβαίωσε. Αν κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη ελάφρυνσης τού ελληνικού χρέους (δηλαδή, μείωση επιτοκίων και παράταση των εξοφλήσεων), αυτό θα γίνει στη βάση συγκεκριμένων δεσμεύσεων από την Ελλάδα.

Την αυτονόητη αλήθεια περιέγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και έπεσαν να τον φάνε. Η χώρα, πράγματι, θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα και, πράγματι, θα επιχειρήσει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Ωστόσο, είναι γελοίο να επιχειρεί να πείσει κάποιος ότι θα γίνουμε ξανά ανεξάρτητη χώρα, όταν έχουμε δανειστεί 300 δισ ευρώ και έχουμε δεσμεύσει το σύνολο τής δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι την 1η Ιανουαρίου 2019 θα μειωθούν ξανά οι συντάξεις και την 1η Ιανουαρίου 2020 θα αρχίζουν να φορολογούνται και τα εισοδήματα των 600 ευρώ μηνιαίως.

Ο Τσακαλώτος είπε την αλήθεια και έπεσαν να τον φάνε…

The post Ο Τσακαλώτος είπε την αλήθεια και έπεσαν να τον φάνε… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα