Ο Θεοδωράκης για τα «4 χρόνια Ποτάμι»: Συνεχίζουμε λοιπόν

18:33 26/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρεται στην επέτειο δημιουργίας του Ποταμιού, τέσσερα χρόνια πριν και όπως γράφει χαρακτηριστικά «τότε είχε κακοκαιρία. Σήμερα έχει παντού καταιγίδες. Συνεχίζουμε λοιπόν. Για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

Αναλυτικά η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Δεν ξέρω πώς να αρχίσω. Όσο κι αν έχω προετοιμαστεί γι’ αυτή τη στιγμή, νιώθω μια αμηχανία.

Τα ξέρετε τα νούμερα της ανεργίας. Και ειδικά των νέων. Οι γρήγορες

τσαπατσούλικες λύσεις κατέστρεψαν πολλές ζωές. Οικογένειες κατρακυλούν στη φτώχεια.

Νέοι επαγγελματίες – δουλεύουν δε δουλεύουν – πρέπει κάθε μήνα να πληρώνουν για ασφάλιση «μισό μισθό». Κάθε μήνα ανακοινώνεται ένας νέος φόρος ή «διορθώνεται» ένας παλιός.

Πολίτες σε απόγνωση μπροστά σ’ ένα κράτος κουφό. Έχει επικρατήσει η άποψη ότι αν δεν παραβιάσεις εσύ τον νόμο κάποιος άλλος θα βρεθεί να τον παραβιάσει και θα κερδίσει απ’ αυτό.

Δικαιοσύνη, αξιολόγηση και αξιοκρατία. Αυτό θα κρατήσει εδώ τα νέα μυαλά που σήμερα φεύγουν σαν κυνηγημένα, γιατί ξέρουν ότι δουλειές στην Ελλάδα κάνουν οι «κολλητοί» και τα «λαμόγια».

Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να τα λύσει πια κανένα 25%. Πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο και ένα 50%. Πώς θα προκύψει αυτό το 50%; Με συνεργασίες βέβαια.

Για να φύγουμε όμως μπροστά πρέπει να γκρεμίσουμε το γραφειοκρατικό σύστημα.
Το κάθε θέμα σήμερα είναι αρμοδιότητα ενός υπουργού, ενός αναπληρωτή υπουργού, 3-4 υφυπουργών, μιας ντουζίνας γενικών γραμματέων και κομματικών διευθυντών.

Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κόμματα.
Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».
Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου.

Καλημέρα λοιπόν και ελπίζω να συναντηθούμε.
Τολμήστε το».

Ναι! Είναι αποσπάσματα από την ιδρυτική διακήρυξη του Ποταμιού! 26 Φεβρουαρίου 2014!
Τότε είχε κακοκαιρία. Σήμερα έχει παντού καταιγίδες. Συνεχίζουμε λοιπόν. Για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα.

The post Ο Θεοδωράκης για τα «4 χρόνια Ποτάμι»: Συνεχίζουμε λοιπόν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα