Ο Σαμαράς είδε και τον Πόλσον που έπαιξε τα ρέστα του στη χρεωκοπία της Ελλάδας

11:29 8/8/2013 - Πηγή: Aixmi

Προσκλητήριο για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που έχει απόψε, στη Νέα Υόρκη, με 20 ανώτατα στελέχη απο τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds στον κόσμο.

Ο κατάλογος των συνδαιτημονων του κ. Σαμαρα περιελάμβανε ακόμη και το John Paulson τον περίφημο επιθετικό επενδυτή, ο οποίος ποντάρε στη χρεοκωπια της χώρας και τελικά

είχε τεράστιες απώλειες.

Τα funds που εκπροσωπούνται ειναι τα εξής: Anchorage Capital Group,Baupost, Blackstone Group, Calamos Investments , Carlyle Group, Dow Chemicals, Eaglevale Partners LP, Falcon Edge Capital LP, Fortress Investment Group, Kynikos Associates LP, MAEVA Group, Monarch Capital, Oakhill Advisors, Paulson and Co, Perry Capital, Rhone Group, Sciens Capital,Thomas H .Lee Partners, WL Ross And Co και York Capital.

Σύνολικά τα εν λόγω Funds διαθέτουν 850 δισ ευρώ επενδυτικά κεφάλαια.
Στόχος της ελληνικής πλευράς ειναι να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που όχι μόνο σταθεροποιείται και βγαίνει απο την κρίση, αλλα και ως τόπο που προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες.

Κατα τη διάρκεια της ημέρας ο κ.Σαμαράς συνάντησε τη συντακτική ομάδα της Washington Post, η ιδιοκτησία της οποίας αλλαξε χέρια και πέρασε στον ιδρυτή του Amazon.com, και συνομίλησε μαζι τους για την κατάσταση στη χώρα. Του έγιναν ερωτήσεις για την προοπτική της βιωσιμότητας του χρέους (για την οποία οι αμερικάνοι έχουν συνολικά επιφυλάξεις ενστερνιζομενοι απολύτως την ανάλυση του ΔΝΤ).

Σημαντική θεωρείται απο την ελληνική πλευρά και η συνάντηση με τη διοίκηση του CSIS, Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, με μεγάλη επιρροή στο Λευκό Οίκο.
Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο υφυπουργός Ενέργειας Τζον Μακ Γουίλιαμς, ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τιμ Άνταμς, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα, Τζέιμς Τζόουνς και ο πρόεδρος του CSIS Τζον Χαρμ.

Αναβαθμισμένη θεωρείται και η συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Έχει προγραμματισθεί να διαρκέσει 55 λεπτά και θα προηγηθεί γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργου ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

Στο τραπέζι της συνάντησης, στον Λευκό Οίκο, θα παρακαθήσει και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα