Ο Πολάκης χωρίς ασυλία- Πάτε να με βάλετε φυλακή, θα αποτύχετε

17:37 31/7/2019 - Πηγή: Aixmi

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου η Βουλή αποφάσισε, στην Ολομέλειά της, να άρει την ασυλία του Παύλου Πολάκη, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για την παράνομη μαγνητοφώνηση συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως επίσης και για τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

163

βουλευτές ψήφισαν υπέρ και κατά 13. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία.
Στην ομιλία του ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να αντιμετωπιστεί η υπόθεσή του με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Προσπαθείτε να με βάλετε φυλακή, δεν θα τα καταφέρετε», είπε. «Προσπαθείτε να με υποτιμήσετε, να μη χαμηλώσετε, να με φθείρετε. Όμως θα κάνετε μια τρύπα στο νερό, είμαι πολύ ψηλά πάρα πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε. Η κορούλα μου η Σταυρούλα και η Πέρσα λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Εσάς θα σας το λένε τα παιδιά σας; Εμένα το λένε. Είμαι ψηλά γιατί ο χανιώτικος λαός και ο κρητικός στην πατρίδα του πρωθυπουργού και της κ. Μπακογιάννη έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτο βουλευτή εμένα και μοναδικό, λόγω του εκλογικού νόμου δείχνοντας πως αναγνωρίζει και πως είμαι καθαρός και αυτά που έχω κάνει. Είμαι εδώ σας περιμένω, δεν σας φοβάμαι, δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία. Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, σας προκαλώ δεν θα τα καταφέρετε, οι ιδέες, οι αξίες, οι καθαροί άνθρωποι στο τέλος δεν νικιούνται, πάρτε το χαμπάρι. Στα πλαίσια των υπουργικών μου καθηκόντων αποκάλυψα αυτές τις βρωμιές και με αυτούς έχω πολιτική αντιδικία και όχι προσωπική αντιδικία γιαυτό ζητάω να πάω με το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Κατηγόρησε για ακόμα μια φορά τον Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση που κράτησε ως κεντρικός τραπεζίτης απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. «Πού είναι τώρα, πού χώνεται, δεν μιλάει καθόλου. Φαντάσου τι λεφτά σας αφήσαμε. Αυτά που δίνετε για τον ΕΝΦΙΑ δεν εκτροχιάζουν τη χώρα, τώρα θα κάνει εισήγηση για να αρθούν τα capital controls, τώρα η Ελλάδα έχει μπει στα πράσινα λιβάδια και τρέχουμε με ξέπλεκες κοτσίδες. Η γυναίκα του έχει πάρει παράνομα λεφτά από το ΚΕΛΠΝΟ. Η Στουρνάρενα».

Ο κ. Πολάκης έκλεισε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία ως «αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης» προς το πρόσωπό του. Πριν κατέβει από το βήμα είπε δύο μαντινάδες. «Χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε, αυτά κρατούνε την τιμή όσο βαριά και να ‘ναι. Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και της τιμής το χρέος θα στέκω για να πολεμώ κι ας είμαι ο τελευταίος».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε τον λόγο. Μίλησε
 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επέμενε ότι η υπόθεση πρέπει να εξεταστεί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτήν την διαδικασία και την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε» τόνισε, ανακοινώνοντας την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση.

The post Ο Πολάκης χωρίς ασυλία- Πάτε να με βάλετε φυλακή, θα αποτύχετε appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα