Ο Ολυμπιακός εύκολα, ο Ποντένσε υπέροχα

23:05 23/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Αποστολή εξετελέσθη για τους παίκτες του Μαρτίνς! Ο Ολυμπιακός όντας πολύ σοβαρός και ουσιαστικός στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη πήρε μία αρκετά εύκολη – παρότι η αναμέτρηση είχε… ζόρια προς το τέλος καθώς ο πειραϊκός σύλλογος έμεινε με δέκα λόγω τραυματισμού του Μπουχαλάκη και ενώ δεν είχε αλλαγές και δέχθηκε γκολ από πέναλτι – και δίκαιη πρόκριση

για την συνέχεια του θεσμού με την επικράτησή του.

Δύο γκολ από τον πολύ καλό Ποντένσε και σε πολύ καλή μέρα οι Νάτχο, Γκιγιέρμε και Γιώργος Μασούρας. Μείωσε με Μπρίτο η Ξάνθη και το άλλο τέρμα των γηπεδούχων για το τελικό 3-1 ο Χασάν. Θετικός ο Ζίβκοβιτς με καλές επεμβάσεις και ενώ χτύπησε ο Μπουχαλάκης και έμειναν με δέκα οι Πειραιώτες για περίπου 20 λεπτά καθώς δεν είχαν άλλη αλλαγή.

ΜΕ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑ ΒΑΣΙΚΟ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ & ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΜΕ ΙΔΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα απέναντι στην Ξάνθη, βάζοντας στην 11άδα τους Χασάν και Γιώργο Μασούρα. Για τον Αιγύπτιο ήταν επιστροφή μετά από καιρό και για τον Έλληνα άσο η πρώτη παρουσία ως βασικός. Η διάταξη: Σα πορτιέρο, αριστερά τον Τσιμίκα και δεξιά τον Τοροσίδη και κέντρο άμυνας με Μεριά – Μιράντα. Στο κέντρο ο Γκιγιέρμε με τον Νάτχο, πιο μπροστά ο Φορτούνης, άκρα με Ποντένσε και Γιώργο Μασούρα και επιθετικός ο Χασάν. Η Ξάνθη από την άλλη είχε τους εξής 11 με τον βασικό της σχηματισμό να είναι σε 4-2-3-1 όπως του Ολυμπιακού: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Λισγάρα, Μελιόπουλο, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά και Σιλά. Οι Μπρίτο – Μελιόπουλος – Ντουρίτσκοβιτς ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κάστρο.

ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΠΙΕΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με επιθετική πίεση στο ματς έχοντας ένα γύρισμα του Φορτούνη προς την περιοχή που κόπηκε και ένα σουτ του Ποντένσε μόλις στο 1ο λεπτό. Στο 5ο λεπτό ο Μασούρας είχε μία κεφαλιά την οποία μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς. Στο 8ο λεπτό ένα φάουλ του Φορτούνη έφυγε έξω. Στο 11′ ο Τσιμίκας απο πάσα του Χασάν έχασε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει την μπάλα. Στο 14′ ο Μασούρας – σε μία φάση όπου η Ξάνθη ζήτησε οφσάιντ – είχε μία ακόμα κεφαλιά που μπλόκαρε ο έμπειρος πορτιέρο της Ξάνθης. Στο 15′ ο Έλληνας εξτρέμ είχε πάλι χαμένη φάση με κεφαλιά. Στο 19′ ο Ζίβκοβιτς έπεσε και μπλόκαρε ένα σουτ του Γκιγιέρμε από μακριά το οποίο βρήκε και κόντρα. Στο 21′ η Ξάνθη προσπάθησε να… απαντήσει και είχε ένα σουτ του Κοβάσεβιτς ψηλά άουτ. Στο 24′ άλλο ένα φάουλ του Φορτούνη πέρασε έξω. Στο 28′ ο Μασούρας είχε μία ωραία κίνηση και σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα από τον κίπερ της ακριτικής ομάδας.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΣΑ Ο ΝΑΤΧΟ ΚΑΙ 1-0 Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Στο 29′ ο Νάτχο έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη στον Ποντένσε που από κοντά δεν αστόχησε για το 1-0. Η Ξάνθη από την μεριά της επέλεξε να πιέσει ακόμα πιο ψηλά οδηγώντας σε ορισμένα λάθη στους παίκτες του Μαρτίνς. Στο 43′ ο Ποντένσε είχε και αυτός χαμένο τετ α τετ με σουτ από πολύ καλή θέση. Ένα λεπτό μετά και ο Χασάν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του επίσης αποκρούστηκε.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Ο Ολυμπιακός εύκολα, ο Ποντένσε υπέροχα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα