Ο Ερντογάν σχεδιάζει όπερα στην πλατεία Ταξίμ

23:30 6/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Την ανέγερση μιας όπερας στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ορματίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επεσήμανε ότι αυτός ο χώρος θεάματος θα αναδειχθεί σε «σύμβολο» της Τουρκίας.

«Μόλις τελειώσει και ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το πρώτο τρίμηνο του 2019, (αυτή η όπερα) θα αποτελεί τιμή και (θα αναδειχθεί) σε σύμβολο της Κωνσταντινούπολης και της χώρας μας» δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όπου παρουσίασε το σχέδιο και μεταξύ άλλων φωτογραφίες από τη μακέτα του θεάτρου.

Η όπερα, η οποία θα μπορεί

να υποδεχθεί έως και 2.500 θεατές, θα αντικαταστήσει το Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ (AKM), το οποίο εγκαινιάστηκε το 1969, ωστόσο εγκαταλείφθηκε από το 2008.

Είναι η δεύτερη απόπειρα του επικεφαλής του τουρκικού κράτους να κατεδαφίσει το Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ μετά το προηγούμενο σχέδιό του να κάνει έργα ανάπλασης δίπλα στην πλατεία Ταξίμ το 2013, το οποίο είχε πυροδοτήσει τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Το νυν σχέδιο προβλέπει την οικοδόμηση μιας όπερας, ενός θεάτρου, ενός συνεδριακού κέντρου και κινηματογράφου στον χώρο κοντά στο πάρκο Γκεζί, σχέδιο που όμως σναντά έντονες αντιδράσεις.

The post Ο Ερντογάν σχεδιάζει όπερα στην πλατεία Ταξίμ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα