Νομοτεχνική βελτίωση Κοντονή-Χωρίς το «αυτεπάγγελτο» οι πλειστηριασμοί

22:40 21/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Επικοινωνία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τους θεσμούς, μέσω τηλεδιάσκεψης έφερε αλλαγή στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς προκαλώντας ανακούφιση και χαμόγελα ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανακοίνωσε ο κ.Κοντονής στην Ολομέλεια: «Καταθέτω νομοτεχνική βελτίωση με την οποία απαλείφεται από τη συγκεκριμένη τροπολογία η παράγραφος 2 Περί αυτεπάγγελτου στην απειλή διότι κατά τη γνώμη μας η εύρυθμη ολοκλήρωση ενός πλειστηριασμού εξυπηρετείται απολύτως χωρίς την συγκεκριμένη διάταξη»

είπε ο κ.Κοντονής.

Παρόλα αυτά στην τροπολογία Κοντονή παραμένει η αυτόφωρη διαδικασία για όσους ασκούν βία σε συμβολαιογράφους, αλλά και για όσους παρακωλύουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία, είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία.
Ωστόσο αφαιρέθηκε η παράγραφος 2, που σημαίνει ότι δεν απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι στρέφονται κατά συμβολαιογράφων και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.

Κατά την ψηφοφορία ο μόνος αδικαιολόγητα «απών» ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε προκαλέσει αναταραχή στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας η κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία.

Η Νέα Δημοκρατία από τη δική της πλευρά είχε καταθέσει τροπολογία, η οποία προσέθετε δίπλα στη διάταξη που όμως τελικά απέσυρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ότι η δίωξη θα ασκείται αυτεπαγγέλτως εάν ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος ή λειτουργός και η πράξη τελέστηκε με αφορμή τις ενέργειες του κατά την εκπλήρωση της υπηρεσίας του ή του λειτουργήματός του.
Κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του Σταύρου Κοντονή, καθώς η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε αφού είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία με αποτέλεσμα η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου να μην την κάνει δεκτή. Ο κ.Κοντονής σε έντονο ύφος ανέφερε πως «μας κατηγορείτε τόσες μέρες ότι καταθέτουμε εκπρόθεσμες τροπολογίες κι εσείς καταθέσατε τη δικιά σας όταν είχε λήξει η συνεδρίαση. Ελεος πια».
Πάμτως η ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε ψήφισε «παρών».

The post Νομοτεχνική βελτίωση Κοντονή-Χωρίς το «αυτεπάγγελτο» οι πλειστηριασμοί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα