Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι δικτάτορας στην Τουρκία

13:04 13/3/2019 - Πηγή: Aixmi

«Ο Ερντογάν, ο Τούρκος δικτάτορας, καταφέρεται εναντίον της ισραηλινής δημοκρατίας, ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες Τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τι αστείο».

To σχόλιο αυτό έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δίνιοντας νέα διάσταση στην ανοιχτή σύγκρουσή του με τον Τούρκο πρόεδρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ηθοποιός και μοντέλο Ροτέμ Σελά, εξέφρασε δημόσια την αγανάκτησή της για τις θέσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου του απέναντι της στην αραβική

μειονότητα. Ο Καλίν παρενέβη, χωρίς προφανή λόγο, και δήλωσε ότι πρόκειται για «κατάφωρο ρατσισμό». και τότε..εξερράγη ο Νετανιάχου.

«Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο Ισραήλ», είπε αρχικά. «Το Ισραήλ είναι μια δημοκρατία όπου όλοι οι Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων των σχεδόν δύο εκατομμυρίων Αράβων, απολαύουν ισότητα δικαιωμάτων. Ομως το Ισραήλ είναι το κράτος-έθνος του εβραϊκού λαού και μόνο του εβραϊκού λαού, με το αστέρι του Δαυίδ στη σημαία, τα εβραϊκά επίσημη γλώσσα και αναγνωρισμένο το δικαίωμα όλων των Εβραίων του κόσμου να πάνε να ζήσουν εκεί», πρόσθεσε. Για να ακολουθήσει η προσωπική επίθεση στον Ερντογάν.

Σις 9 Απριλίου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη χώρα και ο Νετανιάχου διεκδικεί νέα θητεία.

The post Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι δικτάτορας στην Τουρκία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα