Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Δεν δεχόμαστε συστάσεις από την Ελλάδα

13:18 26/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Κλιμακώνει την ένταση με την Αθήνα η Τουρκία με αφορμή την οριοθέτηση της ΑΟΖ καθώς σε νέα ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν θα δεχθεί συστάσεις από την Αθήνα.

Αναλυτικά:

«Σχετικά με την οριοθέτηση των περιοχών ναυτικής δικαιοδοσίας, η Τουρκία, όπως ίσχυε και πριν, θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα

με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις.Σε αυτό το πνεύμα, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα σχετικά με τις τεχνικές οριοθέτησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Από την πλευρά του το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε απαντήσει την Πεμπτη στην Άγκυρα με ανακοίνωσή του διευκρινίζοντας πως «η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτις του διεθνούς δικαίου Τουρκία».

The post Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Δεν δεχόμαστε συστάσεις από την Ελλάδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα