Ν. Κοτζιάς: Θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή για το Σκοπιανό

17:50 2/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Έτος λύσεων για προβλήματα – «υπολείμματα της Ιστορίας» θεωρεί ότι θα είναι το 2018 ο, Νίκος Κοτζιάς.

Ειδικότερα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόδωνο Real fm, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «θα υπάρξει η σχετική πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή.»

Και εξήγησε:

«Αντιλαμβάνομαι

ότι μερικοί ενοχλήθηκαν επειδή είπα ότι η πλειοψηφία θα είναι βουλευτών και όχι κομμάτων. Και να με συγχωρέσετε πάρα πολύ. Στη Βουλή οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με την πλειοψηφία των κομμάτων. Δεν έχουμε μία κομματοκρατούμενη δημοκρατία όπου είναι επτά τα κόμματα και πρέπει τα τέσσερα τουλάχιστον να συμφωνούν. Στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών. Και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αυτή η πλειοψηφία. Δεν θα ερχότανε η απόφαση και τι θα κάναμε; Ε, 25 χρόνια έμεινε άλυτο το πρόβλημα θα προσθέταμε άλλα δύο».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της χώρας και η διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος, της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και προσέθεσε:

«αναζητούμε τη λύση, ασφαλώς με συμβιβασμούς, αλλά όχι, όπως λέω, εγώ σάπιους συμβιβασμούς αλλά δημιουργικούς και προσθετικούς, και ασφαλώς δεν κοιτάμε την εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο είτε στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας είτε στα μικροκομματικά συμφέροντα που υπάρχουν σε ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει βήματα στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την ΠΓΔΜ, ανοίγοντας τη συνοριακή δίοδο στη λίμνη των Πρεσπών.

The post Ν. Κοτζιάς: Θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή για το Σκοπιανό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα