Μυτιλήνη: «Χειροπέδες» σε Αλγερινούς μετανάστες για μπαράζ διαρρήξεων

13:16 18/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας Αλγερινών που έκαναν διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και καταστήματα στο κέντρο της Μυτιλήνης ανακοίνωσε και επίσημα η αστυνομία της Λέσβου.
Πρόκειται για πέντε Αλγερινούς μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας και αναγνωρίστηκαν με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ως οι δράστες διαρρήξεων.

Οι πέντε Αλγερινοί έμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην πόλη, έχοντας διαφύγει από τον καταυλισμό της Μόριας. Τις τελευταίες 20 μέρες διέπραξαν 19 εξιχνιασμένες

κλοπές και διαρρήξεις.

Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έμπαιναν συνήθως τα ξημερώματα σε καταστήματα και επιχειρήσεις, παραβιάζοντας κυρίως πόρτες ή παράθυρα και άρπαζαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και διάφορα εμπορεύματα.

Η αξία των κλοπιμαίων, πολλά από τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ μεγάλο είναι το ύψος των φθορών που προξένησαν στις επιχειρήσεις – στόχους τους.

Σε βάρος και των πέντε, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πρόκληση φθορών και μέσα στη μέρα θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα