Μητσοτάκης: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 άτομα

21:30 2/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για 800.000 πολίτες και ελαστικότερα κριτήρια για την απονομή επιδόματος ανεργίας ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των δικαιούχων, εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρόεδρος τής ΝΔ ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τονίζοντας ότι το κειδί είναι η ανάπτυξη. «Αν οι εκλογές γίνουν φέτος, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο που μπορεί να πετύχει

ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% για την περίοδο 2019-2021», είπε. «Αυτό μεταφράζεται σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες σε σχέση με το 2017».

«Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα καθιερωθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για 800.000 συμπολίτες μας με κόστος 1 δισ. ετησίως αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα. Στόχος μας είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Θα συνδυαστεί με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων, μέτρο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία».

«Με βάση τα στοιχεία του 2017 μόλις 12 στους 100 ανέργους λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Εμείς έχουμε προβλέψει 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε ετήσια βάση για να καλύψουμε αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με τα ελαστικότερα κριτήρια. Προτίθεμαι να θέσω σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια άνεργους κάτω των 35 ετών. Είναι απολύτως εφικτό να πιστοποιήσουμε 50.000 ανέργους σε γνώσεις βασικού προγραμματισμού μέσα από εντατικά εξάμηνα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς πόρους».

«Κοινωνική πολιτική δεν υπάρχει χωρίς στήριξη της οικογένειας. Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Το αφορολόγητο θα αυξάνεται 1,000 ευρώ για κάθε παιδί. Ακόμη χρειάζεται συνολικό και για το πρόβλημα που υπάρχει με τους ανθρώπους με αναπηρία. Έχουμε επεξεργαστεί δέσμη προτάσεων όπως η δωρεάν παροχή τεχνικών βοηθημάτων, η κατοχύρωση νέων ειδικοτήτων -όπως π.χ. των ξεναγών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης- και η μετατροπή όλων των μέσων εκπαίδευσης σε προσβάσιμη μορφή».

Μητσοτάκης: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 άτομα

The post Μητσοτάκης: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 άτομα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα