Μητσοτάκης: H ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

21:49 9/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στην Τρίπολη μίλησε ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απ’ όπου εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού και κατά της κυβέρνησης: «Χαίρομαι που σε αυτόν εδώ το χώρο μπορέσατε και φτάσατε άνετα χωρίς να περάσετε από κλούβες ΜΑΤ που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό όταν ήρθε και μίλησε ακριβώς σε αυτόν τον χώρο, πριν από κάποιους μήνες» είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης

και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας σε μια ομιλία του στη Βουλή, πριν από κάποιες μέρες, μας είπε ότι επί της ουσίας κυβερνά τη χώρα μόλις 100 μέρες. Ότι το ρολόι του χρόνου για τον ίδιο αρχίζει να τρέχει από τότε που δήθεν η χώρα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο. Κυβερνά όμως τη χώρα 1.414 ημέρες. 1.414 ημέρες που η χώρα, δυστυχώς, πήγε πίσω, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά κρίση».

Σχετικά με το Σοπιανό υπογράμμισε ότι η ΝΔ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση «για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Δυστυχώς δικαιονόμαστε κάθε μέρα στην κριτική μας. Είχαμε πει ότι η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει «όχι». Εκεί που είχε πει «όχι» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκεί που είχε πει «όχι» ο Κώστας Καραμανλής, εκεί που είχε πει «όχι» ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε «ναι». Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει: «Ποια Βόρεια Μακεδονία. Εμείς «Μακεδόνες» είμαστε, τη «μακεδονική» γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η «μακεδονική» γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας». Του λέμε λοιπόν εδώ, από αυτόν τον τόπο που έχει τόσο βαρύ ιστορικό συμβολισμό, απο την κοιτίδα της ελεύθερης Ελλάδος, ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών και πρόσθεσε: «Θα έρθει ο κ. Τσίπρας την Τρίτη στη Βουλή να μας πει ότι τελικά κατάφερε να μην κόψει τις συντάξεις τις οποίες ο ίδιος έκοψε και των οποίων η περικοπή θα ήταν αχρείαστη αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας. Και θα του θυμίσουμε ότι εμείς ήμασταν απέναντι σε αυτήν την περικοπή των συντάξεων».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σκληρή εκλογική μάχη και για ισχυρό κύμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και λέει «Φύγετε επιτέλους να τελειώνουμε μαζί σας». Αλλά δεν μου αρκεί μόνο αυτό. Διότι θέλω την επόμενη μέρα όχι απλά να πάρουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή, αλλά να είμαστε και μια καλή κυβέρνηση. Και για να είμαστε καλή κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα είναι το μόνο σχέδιο σήμερα το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», εξήγησε επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις του για λιγότερους φόρους και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και δουλειές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, arcadiaportal.gr

The post Μητσοτάκης: H ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα