«Μετεωρολογική βόμβα» πλήττει τις ΗΠΑ – Πολικό ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις

08:58 4/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ πλήττει ο «Γκρέισον», μία «βόμβα κυκλώνα» όπως την ονόμασαν οι ειδικοί επιστήμονες», που τα κυρια χαρακτηριστικά της είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι σφοδρές χιονοπτώσεις και προκαλείται όταν το βαρομετρικό πέφτει πολύ μέσα σε 24 ώρες.

Η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη απ’ ό,τι στον Άρη όπου η χαμηλότερη θερμοκρασία είναι -18,8 βαθμοί Κελσίου, σημειώνουν οι ειδικοί ενώ οι Αρχές είναι σε επιφυλακή και προειδοποιούν τους κατοίκους

στις Πολιτείες Τζόρτζια, Φλόριντα, Βιρτζίνια και Βόρεια Καρολίνα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμένουν στην ασφάλεια των σπιτιών τους.

Wait for it…wait for it…wait for it. BOOM! Magical snow in @NWSCharlestonSC #SCwx @WeatherBug pic.twitter.com/19DbzIKvQg

— Sean Ash (@SeanWTHR) January 3, 2018

Το πολικό αυτό ψύθχος προκαλείται από ψυχρές αέριες μάζες με προέλευση την Αρκτική. Στο Νιου Χαμπσάιρ περιμένουν θερμοκρασίες -37,2 Κελσίου. Ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα ζήτησε από τους κατοίκους να κρατήσουν μέσα στο σπίτι τα κατοικίδιά τους και οι ίδιοι να μην μετακινούνται. Οι βόρειες περιοχές της Φλόριντα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ για πρώτη φορά από το 1989 η πολιτεία είδε χιόνι.

Στη Τζόρτζια το χιόνι φθάνει τις 4 ίντσες ενώ στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα το χιόνι φθάνει τις 5 ίντσες στ αεροδρόμιο και πρόκειται για την τρίτη σφοδρότερη βαρυχειμωνιά από το 1989.

Προειδοποιήσεις ισχύουν από τη Βιρτζίνια ως το Μέιν.

Well the last flakes are falling and we are up to just over 5” here at the office. As daylight ends, thanks to everyone who has sent in reports so far. It’s been fun. Now everyone stay safe and warm! #scwx #gawx ❄️☃️ pic.twitter.com/1lKDLru2Il

— NWS Charleston, SC (@NWSCharlestonSC) January 3, 2018

Σύμφωνα με το CNN, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ λόγω της κακοκαιρίας, 6 στο Ουισκόνσιν, 4 στο Τέξας, 1 στη Βόρεια Ντακότα κι 1 στο Μιζούρι.

Πολλές πτήσεις στην Τζόρτζια και στη Φλόριντα ακυρώθηκαν ενώ πανεπιστήμια και σχολεία παρέμειναν κλειστά εν αναονή της σπάνιας «μετεωρολογικής βόμβας».

The post «Μετεωρολογική βόμβα» πλήττει τις ΗΠΑ – Πολικό ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα