«Μασάζ» Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου σε 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που έρχονται

19:39 15/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Μέτρα και αντίμετρα της επικείμενης συμφωνίας με τους δανειστές, θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα, διαβεβαίωσαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου τους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους ενημέρωσαν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η ενημέρωση που διήρκεσε 3 ώρες έγινε στο πλαίσιο της ΕΠΕΚΕ Οικονομικών υποθέσεων και εργασίας, καθώς το κομμάτι των εργασιακών αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσακαλώτος και η κα Αχτσιόγλου θέλησαν να δείξουν με τον πιο δραματικό τρόπο την αμετακίνητη στάση που τηρούν οι δανειστές και τις δικές τους προσπάθειες να τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί ανέφεραν ότι οι θεσμοί απαιτούν εδώ και τώρα τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ. Ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ.
Τεράστια απόσταση μεταξύ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των απόψεων των πιστωτών υπάρχει και στο ζήτημα των λεγόμενων αντίμετρων.

Επίσης, ο κ.Τσακαλώτος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έχει χαθεί το ορόσημο του Eurogroup της 20ης Μαρτίου για την επίτευξη συμφωνίας κι έθεσε ως επόμενη ημερομηνία-ορόσημο το Eurogroup της 7ης Απριλίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι οι δανειστές δίνουν προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας ως αντίμετρα,
μεταξύ των οποίων είναι τα δωρεάν σχολικά γεύματα ή η ανέγερση και στήριξη νοσοκομείων από τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στην ενημερωτική διαδικασία πήραν μέρος περίπου 45 βουλευτές του κοινοβουλευτικού τομέα οι αφού άκουσαν τους δύο υπουργούς μετέφεραν τον προβληματισμό τους για το πώς θα αναζητηθούν οι ισορροπίες μεταξύ της αναγκαιότητας για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά και την φύση των μέτρων που θα ληφθούν και τις αντιδράσεις τις οποίες θα υπάρξουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα