Μαρία Σπυράκη: Σχεδιάζουμε αναπτυξιακό σοκ στη χώρα

15:58 22/7/2018 - Πηγή: Aixmi

«Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που εμείς σχεδιάζουμε και δεν αποτελεί απαίτηση των πιστωτών. Το πρόγραμμά μας μπορεί να δώσει δουλειές», δηλώνει η Μαρία Σπυράκη στο Έθνος της Κυριακής, ενώ δεν αποκλείει αναθεώρηση δεσμεύσεων όπως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

«Οι εταίροι μας στην Ευρώπη ακούν με προσοχή το σχέδιό μας και ζητούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες, γιατί συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνησή μας θα ενθαρρύνει

την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Αφού ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας, θα μπορούμε να ζητήσουμε να αναθεωρηθούν και μια σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για μετά το τέλος της θητείας της, όπως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα», προσθέτει η εκπρόσωπος Τύπου τής ΝΔ.

Για το θέμα της περικοπής συντάξεων, η κ. Σπυράκη απαντά: « Ηκυβέρνηση, αφού επέβαλε περικοπές στις συντάξεις έως 30% και νομοθέτησε επιπλέον μειώσεις, τώρα αφήνει να διαρρεύσει ότι οι μειώσεις θα αναβληθούν ενώ ο κ. Χουλιαράκης εκδίδει εγκύκλιο για την εφαρμογή τους. Η ΝΔ δεν ψήφισε την περικοπή. Καταθέσαμε δε τροπολογία για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα να μην περικοπούν οι συντάξεις. Προκαλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει με πράξεις στο ερώτημα αντί να εφαρμόζει τη μέθοδο του Χότζα που γέμισε το δωμάτιο με ζώα και πράγματα και μόλις αφαιρούσε το παραμικρό επαίρονταν ότι έχει ένα ευρύχωρο σπίτι».

Μαρία Σπυράκη: Σχεδιάζουμε αναπτυξιακό σοκ στη χώρα

The post Μαρία Σπυράκη: Σχεδιάζουμε αναπτυξιακό σοκ στη χώρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα