Μαίνεται η κόντρα Καμμένου με την «Εφημερίδα των Συντακτών» – «Πυρά» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

12:35 13/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Με σειρά αναρτήσεων στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντά οργισμένος στα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών εναντίον του μετά τις δηλώσεις για plan b στο Σκοπιανό με βαλκανική συμμετοχή αλλά και την πρόσκλησή του στις ΗΠΑ

για νέες αμερικανικές βάσεις σε τέσσερις ελληνικές πόλεις. Ο Πάνος Καμμένος διέψευσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία απολογήθηκε για τα όσα είπε, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για ορισμένες ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να τον «χτυπήσουν» πολιτικά.

Όπως έγραψε ο υπουργός σε μία ανάρτηση: «Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: 1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα 2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα 3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν»

https://twitter.com/PanosKammenos/status/1050696865497399297

Επίσης, διέψευσε με ανάρτησή του την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό όπως δημοσίευσε η ΕΦΣΥΝ: «Η ΕΦΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα. Δεν είναι τυχαίο ότι γράφει ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε για τους τύπους να διασταυρώσει τις πληροφορίες. Στον πανικό τους στηρίζονται σε ανύπαρκτο τηλεφώνημα».

Η ΕΦΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα.
Δεν είναι τυχαίο ότι γράφει ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε για τους τύπους να διασταυρώσει τις πληροφορίες .
Στον πανικό τους στηρίζονται σε ανύπαρκτο τηλεφώνημα.

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) October 12, 2018

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να σηκώσει το τηλέφωνο για να καλέσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Του ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε αλλά και για ποιους λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το «Μακεδονικό», εκθέτοντάς τη σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» όπου του είπε πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Η Εφημερίδα των Συντακτών απάντησε και στην ανάρτηση του υπουργού όπου έκανε λόγο ια απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ:

1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.

Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος δεν αρκέστηκε στην κόντρα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα αλλά ακολούθως έριξε «βέλη» και προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, γράφοντας: «Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι αξονες ..,Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο»

Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι αξονες ..,Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο https://t.co/apute4J1if

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) October 12, 2018

Την αντίδραση του υπουργού προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής που πρώτος σχολίασε τις δηλώσεις Καμμένου. Ο κ. Βούτσης είχε τονίσει: «Εμείς έχουμε ανοικτή πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος έβαλε θέμα βάσεων και διαμόρφωσης μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Η δική μας πολιτική είναι αντίθετη με τη διαμόρφωση αξόνων για την αποτροπή των εθνικιστικών δογμάτων και στερεοτύπων που εκφράζονται είτε από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, είτε της Τουρκίας» και είχε διευκρινίσει μεταξύ άλλων πως: «Εργαζόμαστε να μην διαμορφώνονται τέτοια τόξα (όπως το μουσουλμανικό) και άξονες. Αρα δεν αντιλαμβάνομαι τι θα εξυπηρετούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων σε σχέση με άλλες χώρες όπως αυτές που είπε ο Π. Καμμένος».

Πάντως, η κόντρα του Πάνου Καμμένου με την Εφημερίδα των Συντακτών δεν σταμάτησε, αλλά νέο πρωτοσέλιδο δίνει νέα συνέχεια με απαντήσεις εκ των έσω, καθώς η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο θέμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας τιτλοφορείται «Ο Καμμένος τραβάει το σχοινί» και γίνεται λόγος για «πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της εφημερίδας μας».

Τέσσερις βουλευτές δίνουν απαντήσεις στον Πάνο Καμμένο. Ο Νίκος Φίλης, μετά τις δηλώσεις του ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει τον κύκλο της, αναφέρει στην ΕΦΣΥΝ: «Η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός «ψυχρού» βαλκανικού πολέμου, επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του».

Χριστοδουλοπούλου: «Η κρίση του δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης»

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους» αναφέρει η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν είναι… δουλειά του Καμμένου

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου, θέτει ζητήματα… αρμοδιοτήτων και τονίζει: «Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών».

Τζάκρη: «Ο Καμμένος βρίσκεται σε σύγχυση»

«Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική. Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί» σημειώνει από την πλευρά της η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός, Θεοδώρα Τζάκρη.

The post Μαίνεται η κόντρα Καμμένου με την «Εφημερίδα των Συντακτών» – «Πυρά» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα