Λύγισε την Ντεπορτίβο η Μπαρτσελόνα (2-4)

09:33 30/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Φινάλε με τον καλύτερο τρόπο σε μια πολύ σταθερή χρονιά έδωσε στην Γαλικία η Μπαρτσελόνα, η οποία λύγισε με 2-4 την αξιόμαχη Ντεπορτίβο, που μόνο με τους τρεις βαθμούς θα έμενε ζωντανή για την παραμονή.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και το νταμπλ και θέλει πλέον να παραμείνει αήττητη τις επόμενες αγωνιστικές για να γράψει ιστορία. Χατ-τρικ έκανε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγινε ο πρώτος που βάζει 30+ γκολ

επί 7 σερί χρόνια στην La Liga, ενώ φτάνοντας τα 32 ξεπέρασε στη μάχη για το Χρυσό Παπούτσι τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ.

Ηταν το 7 πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια για τους Καταλανούς και το 7 νταμπλ. Πέρασε αλλαγή στο φινάλε ο Αντρές Ινιέστα και αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο.

Πολύ νωρίς άνοιξε το σκορ η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο 7′ ο Μέσι έδωσε στον Ντεμπελέ και εκείνος στον Κουτίνιο, ο οποίος με ωραίο πλασέ στη γωνία πέτυχε το 5ο του γκολ με την Μπαρτσελόνα γράφοντας το 0-1. Στο 34′ έχασε το άχαστο με κεφαλιά ο Σαρ για την Ντεπορτίβο, η οποία δέχθηκε δεύτερο γκολ στο 38′ όταν μετά την καταπληκτική σέντρα του Σουάρες με το εξωτερικό, ο Μέσι με βολέ με τη μία νίκησε τον Ρουμπέν (0-2). Στο 40′ μείωσε σε 1-2 η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ όταν μετά το γύρισμα του Μπόρχα Βάγιε ο Λούκας Πέρεθ πλάσαρε στην ανάποδη κίνηση τον Τερ Στέγκεν.

Στην επανάληψη είχαμε περισσότερη δράση. Στο 51′ ο Μέσι νικήθηκε από τον Ρουμπέν και στο 64′ η Λα Κορούνια έβγαλε μία εκπληκτική φάση κρύβοντας την μπάλα και στο τέλος ο Τσολάκ έκανε το 2-2 μετά την ασίστ του Μπόρχες (2-2). Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Ζέεντορφ άρχισε να πιέζει, όμως δεν έφτιαξε τη φάση που θα της χάρισε τη μυθική ανατροπή. Αντίθετα, στο 81′ η μαγική μπαλιά του Μέσι βρήκε τον Σουάρες αλλά ο Ουρουγουανός νικήθηκε από τον Ρουμπέν, όμως ο keeper της Ντεπορτίβο δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο επόμενο λεπτό όταν οι δύο έκαναν μαγικό συνδυασμό και ο Μέσι το 2-3 από κοντά. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο Αργεντινός στο 85′ ύστερα από την τρίτη ασίστ του Σουάρες στο ματς.

Ντεπορτίβο (Κλάρενς Ζέεντορφ): Ρουμπέν, Λουιζίνιο, Σαρ, Χουανφράν, Αλμπεντόσα, Κρον-Ντέλι, Μπόρχες (86′ Αντόνε), Γκιλιέρμε (83′ Μουντάρι), Τσολάκ, Μπόρχα Βάγιε (86′ Καρτάμπια), Λούκας Πέρεθ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Αλμπα, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (87′ Ινιέστα), Κουτίνιο (74′ Παουλίνιο), Ντεμπελέ (69′ Ντένις Σουάρεθ), Μέσι, Σουάρες.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Λύγισε την Ντεπορτίβο η Μπαρτσελόνα (2-4) appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα