Λαβρόφ για την κυβέρνηση Τραμπ: Είμαστε ρεαλιστές – Δεν θα φθάσω στα άκρα

12:39 17/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν υπάρχει λόγος «να φτάσει στα άκρα» καθώς η Ρωσία έχει ρεαλιστικές προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαστε ρεαλιστές, παρακολουθούμε φυσικά τις προετοιμασίες της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ανάληψη της εξουσίας. Δεν θα φτάσω στα άκρα: προς το παρόν

γίνονται πολλές προβλέψεις, εικασίες στα μέσα και στην κοινότητα των πολιτικών επιστημόνων. Κάποιοι είναι ενθουσιασμένοι και κάποιοι λένε ότι δεν θα αλλάξει τίποτε. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μιλάμε γι’ αυτό τώρα», είπε ο Λαβρόφ και επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου θα ξεκαθαριστούν μόνο όταν ξεκινήσει το έργο της η νέα κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά η Μόσχα δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ προσπαθεί να άρει τις κυρώσεις εναντίον της μέσω μιας συμφωνίας για τη μείωση των πυρηνικών όπλων.

Εξάλλου, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι η Ρωσία είναι ανοικτή σε μια συνεργασία με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα προσπαθήσουν να επιβάλουν στη Μόσχα τις αξίες τους.

«Επιθυμούμε στενότερες σχέσεις με όσους ήδη συνεργάζονται μαζί μας στη βάση μιας αμοιβαίως επικερδούς συνεργασίας, σεβασμού και ισορροπίας των συμφερόντων. Αυτή είναι η θέση μας στις σχέσεις μας με τους εταίρους και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο. Ήδη ακολουθούμε τους ίδιους κανόνες ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού όταν χτίζουμε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ- χωρίς να εισάγουμε τις αξίες τους», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα