Κουρουμπλής: Είχαν κατασχεθεί για λαθρεμπόριο δύο σκάφη της εταιρείας

20:34 14/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην αποκάλυψη ότι δύο σκάφη της εταιρείας του Αγία Ζώνη ΙΙ, που βυθίστηκε προκαλώντας ρύπανση στο Σαρωνικό, την Πειραϊκή και όλη την παραλιακή ζώνη μέχρι τη Γλυφάδα, είχαν κατασχεθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων προέβη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο υπουργός, ερωτηθείς για τα αίτια του ατυχήματος,

ανέφερε πως είναι περίεργο ατύχημα. Στο σημείο αυτό ανέφερε πως το λιμενικό του γνωστοποίησε ότι στο παρελθόν είχαν κατασχεθεί δύο σκάφη της εταιρείας για λαθρεμπόριο καυσίμων, χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτοέρειες.

Tην ίδια ώρα άγνοια για τα αίτια του ατυχήματος και συντετριμμένος από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, δηλώνει ο ιδιοκτήτης του Αγία Ζώνη ΙΙ, Θόδωρος Κουντούρης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm σημείωσε ότι το πλοίο είχε ασφαλιστεί μόνο για ζημίες προς τρίτους και για ρύπανση, τονίζοντας ότι από το ναυάγιο ο ίδιος έχασε την περιουσία του. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι παρά την παλαιότητά του, το πλοίο ήταν συντηρημένο, είχε επιθεωρηθεί και τα πιστοποιητικά ήταν εν ισχύ από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων.

Ισχυρίστηκε δε ότι το πλοίο κατά τη βύθισηή του ήταν φορτωμένο και αγκυροβολημένο χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ή κάποια ζημιά, ενώ δήλωσε άγνοια για την αιτία που οδήγησε στο ναυάγιο, παραπέμποντας στην έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα