Κωσταράκος: Έγκλημα η υπουργοποίηση Αποστολάκη

11:45 16/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Με νέα παρέμβασή του στα social media ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος εξαπολύει μύδρους κατά του πρωθυπουργού για την υπουργοποίηση του ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι ΕΔ ανήκουν στο Έθνος και πρέπει να παραμένουν έξω από το κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και των μικροκομματικών διενέξεων μη θυσιαζόμενες στον βωμό των όποιων προσωπικών και μη, φιλοδοξιών».

Όπως επισημαίνει ο στρατηγός «είναι καθαρά ζήτημα

αλαζονείας της εξουσίας. Είναι η ίδια αλαζονεία, που τους έκανε να αγνοήσουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και να προχωρήσουν στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Κατόπιν αυτού, θεωρώ ότι είναι αρκούντως αδίστακτοι ώστε να μην διστάσουν να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στους μικροπολιτικούς τακτικισμούς τους.

Ο πρωτοφανής αυτός ελιγμός, που παραβιάζει κατάφωρα την αρχή του πολιτικού ελέγχου των ΕΔ, ενός από τους θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας, συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αντιθέτως συνηθίζεται σε καθεστώτα με αντιδιαμετρικά διαφορετική αντίληψη περί δημοκρατίας, όπως για παράδειγμα η γειτονική μας Τουρκία».

Ο Μιχάλης Κωσταράκος υπογραμμίζει ακόμη στη μακροσκελή του ανάρτηση-παρέμβαση ότι «με την υπουργοποίηση Αποστολάκη (κατά τα λοιπά ικανότατου επαγγελματία) εξασφαλίζεται η ασυλία Καμμένου για το διάστημα της παρούσης Βουλής για ότι έχει να κάνει με εξοπλιστικά ή άλλα λειτουργικά θέματα, επιλογές και δαπάνες. Κανένας άλλος πολιτικός ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εγγυάτο συνέχεια και κάλυψη. Δεν είναι του παρόντος να εξετάσουμε την καλή διαχείριση ή την ενδεχόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή/και υλικού του Δημοσίου από τον κ. Καμμένο. Πιστεύω και ελπίζω, ότι κάποιοι αρμόδιοι και πραγματικά ευαίσθητοι περί του δημοσίου χρήματος θα τα διερευνήσουν όλα αυτά σύντομα όπως οφείλουν να κάνουν για τον κάθε ενεργό ή απερχόμενο ΥΕΘΑ.

Κατά δεύτερον, παρόλη την δήλωση του κ. Αποστολάκη ότι επιζητά την συνεργασία όλων των κομμάτων και ότι συνεχίζει ως στρατιώτης να είναι μακριά από την πολιτική (κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι είναι πλέον διορισμένος υπουργός μιας μονοκομματικής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι υπερκομματικός εκπρόσωπος του ελληνικού λαού), καταφεύγοντας στον ελιγμό και τον διορισμό αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πιστεύει ότι πρέπει και μπορεί να ελέγχει τις ΕΔ, γεγονός που στα μάτια τους φαντάζει σημαντικό εν όψει εκλογών»

Σε άλλο σημείο προσθέτει: «Διαφεύγει όμως από τον κ. Τσίπρα, και αυτό φάνηκε από την συζήτηση σήμερα στην Βουλή, ότι με τον τρόπο αυτό οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Αποστολάκης τελικά ενέπλεξαν στον πολιτικό ελιγμό επιβίωσής τους τις ΕΔ, δίνοντας τους ρόλο στην πολιτική σκακιέρα. Δεν είναι θέμα εθνικής ομοψυχίας, εθνικής Άμυνας ή θέμα του Ναυάρχου Αποστολάκη μέχρι να υπουργοποιηθεί. Είναι απόλυτη και ξεκάθαρη μικροπολιτική επιλογή της Κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της στόχων. Τίποτα περισσότερο. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος ή για μερικούς έγκλημα. Κανείς τα τελευταία 45 χρόνια μετά την μεταπολίτευση δεν τόλμησε να εμπλέξει τις ΕΔ και την Ηγεσία τους και να τις εντάξει στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις».

The post Κωσταράκος: Έγκλημα η υπουργοποίηση Αποστολάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα