Κλειστές οι πύλες του Πανάγιου Τάφου επ’ αόριστον

11:20 27/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Επ’ αόριστον σφράγισαν την είσοδο στον Πανάγιο Τάφο, οι ηγέτες των τριών χριστιανικών κοινοτήτων της Ιερουσαλήμ λόγω κόντρας με τις Αρχές του Ισραήλ για φορολογικά και περιουσιακά ζητήματα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο των Αρμενίων και οι Φραγκισκανοί κατηγορούν το Ισραήλ για «συστηματική εκστρατεία εναντίον των Εκκλησιών της χριστιανικής κοινότητας των Αγίων Τόπων», κατά παράβαση του status quo.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά την απόφαση του δήμου Ιερουσαλήμ να ζητήσει από τις χριστιανικές

Εκκλησίες την πληρωμή 650 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 151 εκατ. ευρώ) σε δημοτικά τέλη αλλά και από ένα νομοσχέδιο επιτρέπει στο κράτος να κατάσχει οικόπεδα που πωλούν οι εκκλησιαστικές υπηρεσίες.

Οι χριστιανικές κοινότητες κάνουν λόγο για προσπάθεια αρπαγής της εκκλησιαστικής περιουσίας για «φερόμενα χρέη» προς τον δήμο της Ιερουσαλήμ, σημειώνοντας ότι αυτό αντιβαίνει στην «ιστορική θέση των Εκκλησιών» και τη σχέση τους με τις τοπικές Αρχές.

The post Κλειστές οι πύλες του Πανάγιου Τάφου επ’ αόριστον appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα