Καυγάς Ζουράρι-Κοτζιά για τις Πρέσπες: Πάθαμε σμίκρυνση εγκεφάλου

09:00 20/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Τον λόγο έλαβε χωρίς να βρίσκεται στη λίστα ομιλητών ο Κώστας Ζουράρις σε επιστημονική ημερίδα για τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία διηξήχθη υπό το Επιστημονκό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Βουλής άσκησε σκληρή κριτική στον Νίκο Κοτζιά προκαλώντας την άμεση αντίδρασή του.

««Έχουμε πάθει σμίκρυνση κεφαλής»… Τη συμφωνία τη θεωρώ καλή αν αφαιρέσουμε το προαπαιτούμενο το οποίο δεν έχει λεχθεί… Αυτήν τη στιγμή είμαστε ακρωτηριασμένοι και εγώ και οι Μακεδόνες αισθανόμαστε ως δωρηταί σώματος

και οργάνων… Ακρωτηριάσατε το όνομα μας που είναι τμήμα της ταυτότητας μας» είπε ο Κώστας Ζουράρις για να λάβει την απάντηση του υπουργού Εξωτερικών: «Μου κάνει κατάπληξη η νέα επιστημονική θεωρία περί ιεράρχησης λαών… Δεν ιώθω να κινδυνεύ από οποιαδήποτε ιεράρχηση λαών την οποία την κάνουν ακροδεξιές αντιλήψεις ή γινόντουσαν στις αυτοκρατορίες τις πολυεθνικές, όπου κάποιες ελίτ είχανε δικαιώματα και κάποιες άλλες δεν είχαν».

Και συνέχισε λέγοντας ότι καταβάλλεται «συστηματική προσπάθεια» να μειωθεί το εύρος και το βάθος των κερδών της Ελλάδος από τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ και υπογράμμισε πως «όταν κάνεις διακρατικές συμφωνίες, κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις».

Το βίντεο από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Καυγάς Ζουράρι-Κοτζιά για τις Πρέσπες: Πάθαμε σμίκρυνση εγκεφάλου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα