Κατσέλη: Σε 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα

17:14 1/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Τα επόμενα 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα εκτίμησε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια της εισήγησης της στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να επανακατατεθούν οι καταθέσεις θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η άρση των capital control και η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Παράλληλα τόνισε ότι, αποτελεί «εθνικό στόχο» η διοχέτευση της ρευστότητας στην αγορά και τόνισε ότι η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνέβαλε στην «θωράκιση» του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί ένα πρώτο βήμα επανάκτησης της εμπιστοσύνης των τραπεζών. «Από τα τελευταία 6 χρόνια, δηλαδή από 1/1/2010 οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 114 δις.

Είχαμε αύξηση καταθέσεων έναντι Ιουνίου φέτος τον Δεκέμβρη με αύξηση καταθέσεων κατά 1,15 δις μετά την ανακεφαλαιοποίηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords