Καταγγελία: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον Ερυθρό Σταυρό

12:56 17/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι χειρουργημένος ασθενής μαχαίρωσε την προϊσταμένη του αγγειοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, προκαλώντας της σοβαρά βαθιά τραύματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο ασθενής είχε χειρουργηθεί και βρισκόταν στον θάλαμό του, ενώ Παρασκευή αποφάσισε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο χωρίς, ωστόσο, να έχει πάρει εξιτήριο. Τη Δευτέρα, επέστρεψε στην κλινική και έστησε

ενέδρα στο ασανσέρ στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια του τμήματος.

Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και βγήκε η προϊσταμένη με μια άλλη νοσηλεύτρια, ο άνδρας της επιτέθηκε με μαχαίρι. Όπως δηλώνει η ίδια, «δεν είχε προηγηθεί τίποτα και το χειρουργείο που υπεβλήθη πήγαινε πολύ καλά». Κατάφερε να τη μαχαιρώσει στον μηρό, προκαλώντας της βαθιά τραύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι νοσηλεύτριες φώναξαν βοήθεια και οι παριστάμενοι και δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής τον αφόπλισαν και κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους αστυνομικούς – φρουρούς συνέλαβαν τον ασθενή και δικάστηκε με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ο διοικητής του νοσοκομείου διέταξε «σιωπητήριο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ παράλληλα η Ομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της για την ασφάλεια του προσωπικού, εκτιμώντας πως θα υπάρξουν θύματα εξαιτίας της πλημμελούς φύλαξης των νοσοκομείων.

Οι επιθέσεις εναντίον προσωπικού των νοσοκομείων αποτελούν πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Είναι ενδεικτικό πως και πέρυσι, στις αρχές του έτους, είχαν γίνει δύο επιθέσεις.

Η πρώτη σε γιατρό του νοσοκομείου Νάουσας, με αποτέλεσμα κάταγμα στο πόδι του θύματος και η δεύτερη στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου συγγενής ασθενούς απείλησε το προσωπικό με πιστόλι.

Πηγή: iatronet.gr

The post Καταγγελία: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον Ερυθρό Σταυρό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα