Καμμένος: Ο Ελληνισμός ξεκινά από τις αλησμόνητες πατρίδες

20:32 15/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Από την Κύπρο που βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ περί γκρίζων ζωνών. Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος «ο εληνισμός ξεκινά από τις αλησμόνητες πατρίδες». Το μήνυμα που έστειλε στην τουρκική πλευρά ήταν ότι «δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε ούτε στην Ελλάδα,

ούτε στο Αιγαίο, ούτε στη Θράκη, ούτε στην Κύπρο, ούτε όπου υπάρχει ελληνική σημαία».

Ο κ. Καμμένος που επισκέφθηκε εν όψει των εορτών τις μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους στρατιώτες της δήλωσε εμφατικά ότι «ο άξονας Θράκη – ΑιγαίοΚύπρος είναι ο άξονας του Ελληνισμού» και υπογράμμισε με νόημα: «Το Κυπριακό θα έχει επιλυθεί όταν τα κάλαντα θα τα λέμε στον Απόστολο Ανδρέα, όταν η Κύπρος θα έχει απελευθερωθεί και θα έχει επανενωθεί ο πληθυσμός της.»

Αναλυτικότερα, απαντώντας στην προκλητικότητα Γιλντιρίμ ανέφερε μεταξύ άλλων: Ελληνισμός δεν είναι μόνο η μητέρα πατρίδα. Ο Ελληνισμός είναι η ευθεία γραμμή που ξεκινά από τα βυζαντινά κάλαντα, δηλαδή τις αλησμόνητες πατρίδες, τον Πόντο, την Πόλη, την Ίμβρο, την Τένεδο, τη Σμύρνη, τη Μικρά Ασία, τη Βόρειο Ήπειρο και προχωρά στη Θράκη, στα νησιά μας και από εκεί στην Κύπρο.

Ο άξονας Θράκη – ΑιγαίοΚύπρος είναι ο άξονας του Ελληνισμού. Μπορεί η Κύπρος να είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κατοικείται κατά το μέγιστο ποσοστό από το ίδιο Έθνος, από Έλληνες, οι οποίοι κατάφεραν να ζουν ειρηνικά με τους Τουρκοκύπριους μέχρι να αποφασίσει, το 1974, ο «Αττίλας» να προχωρήσει σε παραβίαση κάθε διεθνούς κανόνα με εισβολή και κατοχή, όπως είπε προχθές και ο Πρωθυπουργός μπροστά στον Τούρκο Πρόεδρο, καταπατώντας ύπουλα τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δολοφονώντας αμάχους, για να καταλάβει τη μισή Κύπρο.

Το Κυπριακό θα έχει επιλυθεί όταν τα κάλαντα θα τα λέμε στον Απόστολο Ανδρέα, όταν η Κύπρος θα έχει απελευθερωθεί και θα έχει επανενωθεί ο πληθυσμός της.

The post Καμμένος: Ο Ελληνισμός ξεκινά από τις αλησμόνητες πατρίδες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα