Ηλεία: Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους

14:03 27/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε τροχιά αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει απο σήμερα η Ηλεία. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού, έχουν δώσει ραντεβού στις 11 το πρωί στον κόμβο Μαραθιάς, όπου ουσιαστικά θα έχουμε την πρώτη παράταξη των τρακτέρ και των αγροτικών οχημάτων με σκοπό τη δημιουργία μπλόκου στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Τα προβλήματα των αγροτών συνολικά στην Ελλάδα είναι πολλά, συσσωρευμένα και άλυτα, ενώ ειδικότερα αυτά που αφορούν την Ηλεία έχουν να κάνουν με βασικά ζητήματα.

Η Ομοσπονδία

Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν δυναμικά προκειμένου να διεκδικήσουν όλοι μαζί στον αγροτικό κόσμο το δίκιο τους.

Αλλά και η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας δηλώνει πως συμπαραστέκεται στο δίκιο αγώνα των αγροτών και θα παρεβρεθούν τα μέλη της στη Μαραθιά, προτείνοντας ένα μπλόκο στο νομό, όπως δηλαδή ξεκινά τώρα.

Οι Ηλείοι αγρότες πέρα από τα πάγια αιτήματα του κλάδου παλεύουν και για τα αιτήματα που αφορούν την Ηλεία και είναι μεταξύ άλλων τα εξής:
• Να αποζημιωθούν άμεσα οι συνάδελφοι αγρότες στο σύνολο της καταστροφής, που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα όπως χαλαζοπτώσεις κ.α. το 2017, ισχυρούς ανέμους στις αρχές του 2018.
• Να σταματήσει η κοροïδία και να αποζημειωθούν οι σταφιδοπαραγωγοί και οι αγρότες που τους καταστράφηκαν τα θερμοκήπια από ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους το φθινώπορο του 2016 και η αποζημίωσή τους μέσω των ΠΣΕΑ καθηστερεί.
• Να αποζημιωθούν – στηριχτούν οι πυρόπληκτοι αγροτοκτηνοτρόφοι στα χωριά Ανάληψη, Περιστέρι του δήμου Ήλιδας κ.α.
• Να μην αλλάξει ο τρόπος μίσθωσης των εκτάσεων στις αποξηραμένες λίμνες του νομού (Αγουλινίτσας, Κάστας και Μουριάς), με κίνδυνο να συγκεντωθεί η γη σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και να πεταχτούν απ’ έξω οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Πηγή: ilialive.gr

The post Ηλεία: Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα