Ιλαρά: Ακάλυπτα 350.000 παιδιά στην Ελλάδα

17:55 28/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δίνουν οι Παιδίατροι της χώρας, καθώς τα 350.000 παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας 15 μηνών μέχρι 4 ετών, είτε δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου έναντι του ιού της ιλαράς, είτε έχουν εμβολιαστεί ατελώς.

Αυτό υπογράμμισε την Πέμπτη ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξη τύπου. Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και έχουν λάβει μια δόση -ή και καμία- του εμβολίου για την ιλαρά!

Ο πρόεδρος

της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού που είναι αθωράκιστος έναντι της μεταδοτικής μολυσματικής νόσου.
Εξάλλου, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σκαρφαλώσει στα 196. Δηλώθηκαν δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα, 30 νέα περιστατικά ιλαράς σε παιδιά και ενήλικους.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, σημείωνε πως υπάρχει επάρκεια 100.000 εμβολιων ιλαράς για τον πληθυσμό, ωστόσο η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία, εκτιμά ότι χρειάζεται εμβολιασμό για την ιλαρά τουλάχιστον 350.000 παιδιά και μεγάλος αριθμός ενηλίκων, ενώ η ποσότητα των εμβολίων είναι 100.000.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών την τελευταία εβδομάδα, έχουν καταγγείλλει επανειλημμένως ότι υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια των εμβολίων.

Εν τω μεταξύ από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», ανέφερε ότι τα τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας, ανέρχονται σε 170, ευτυχώς χωρίς κανένα από αυτά να έχει σοβαρές επιπλοκές ή να είναι θανατηφόρο, όπως είπε.

«Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε εγρήγορση και εφαρμόζουμε τις οδηγίες, που μας δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βάση τον μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό χάρτη της ιλαράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: onmed.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα