Ιερώνυμος υπέρ Τσιάρτα: Μου άρεσε αυτό που είπε το παλικάρι

18:48 9/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση στην κυβέρνηση για το προωθούμενο νομοσχέδιο για την «αλλαγή ταυτότητας φύλου» εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνάντηση που ειχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ενώ την ίδια ώρα υπερασπίστηκε τον Βασίλη Τσιάρτα που είχε τοποθετηθεί επί του θέματος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

«Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι, γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ

πρόσθεσε πως «η Εκκλησία έχει τη θέση της και δεν μπορούμε τη διδασκαλία του Χριστού να την κάνουμε όπως θέλει ο καθένας. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή».

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί τον Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος με σχετική ανάρτησή του στο Facebook προκάλεσε σάλο αντιδράσεων.
«Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν», είπε ο κ.Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Τσιάρτας ευχήθηκε να συμβεί η αλλαγή ταυτότητας φύλου πρώτα στα παιδιά όσων ψηφίσουν την επίμαχη διάταξη («αίσχος» την χαρακτήρισε). Και συμπλήρωσε: «Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους για να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα