Η μάστιγα των «συμψηφιστών» στα social media («μιλάς κι εσύ;»)

11:16 20/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ήταν πάντα εδώ, αλλά με την εκτόξευση του διαδικτύου πήραν διαστάσεις μάστιγας. Ίσως να έχουν πολλούς ορισμούς, εγώ τους αποκαλώ «συμψηφιστές». Είναι οι τύποι που κάθονται όλη μέρα μπροστά στην οθόνη τους έτοιμοι να ακυρώσουν κάθε πράξη, άποψη ή προσπάθεια, συγκρίνοντάς την με κάποια άλλη, σχετική ή άσχετη.

«Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι προσφέροντας ό,τι μπορούμε στους πλημμυροπαθείς«, γράφεις.
«Ναι, για να τα φάνε κι αυτά όπως έφαγαν τα λεφτά των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ηλεία«, σου απαντά ο «συμψηφιστής».
«Τι σχέση έχει αυτό τώρα; Οι άνθρωποι της Δυτικής Αττικής ζούνε μέσα στις

λάσπες κι εσύ μου λες για κάτι που έγινε πριν από 10 χρόνια;» αντιδράς.
«Τους βαρέθηκα όλους. Να κόψουν το κεφάλι τους!» έρχεται το… ατράνταχτο επιχείρημα και κάπως έτσι στο όνομα του «συμψηφισμού» των φονικών πυρκαγιών του 2007 σου «αφαιρείται» το δικαίωμα να θέλεις να βοηθήσεις τους πλημμυροπαθείς του 2017!
Γράφεις ένα σχόλιο, για κάποιο δημόσιο πρόσωπο που δηλώνει δημοσίως μετανιωμένο γιατί στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Τώρα το θυμήθηκε! Όταν έτρωγε τις επιχορηγήσεις για το θέατρό του δεν μας τα έλεγε αυτά…», σου γράφουν.
«Δεν είναι παράνομες οι επιχορηγήσεις. Υπάρχουν και θέατρα που προσφέρουν εξαιρετική δουλειά χάρη σε αυτές. Επιπλέον ο συγκεκριμένος τις λάμβανε επί των προηγούμενων κυβερνήσεων κ τελικά αυτό δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να μετανιώνει για μια λανθασμένη επιλογή του«, τολμάς να διαφωνήσεις για να γίνεις αποδέκτης (στην καλύτερη περίπτωση) αφορισμών τύπου «στους βολεμένους είσαι κι εσύ, τι περιμένεις;».

Θαυμάζεις τον τρόπο με το οποίο υποδέχονται και στηρίζουν οι Έλληνες ομογενείς τους επιστήμονες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό και εκφράζεις την άποψή σου γι αυτό.

«Οι ομογενείς να έρθουν να κάνουν καμιά επένδυση στην Ελλάδα και να πληρωσουν και κανέναν φόρο αντί να κλέβουν τα καλύτερα μυαλά μας«, έρχεται η επίθεση από τον συνήθη «συμψηφιστή».

«Γιατί συνδέεις δύο άσχετα μεταξύ τους πράγματα;» σε πνίγει το δίκιο.
«Γιατί αν τόσα χρόνια οι Έλληνες μετανάστες έφερναν τα λεφτά τους στην χώρα μας και τα επένδυαν εδώ δεν θα είχαμε ανάγκη τους γερμανοτσολιάδες», σου απαντάει.

«Ακόμη κι είχες δίκιο, αυτό δεν θα ακύρωνε την στήριξη που προσφέρουν σήμερα στους σύγχρονους μετανάστες για να σταθούν στα πόδια τους στο εξωτερικό!», επιμενεις η θρασύτατη.

«Εμ βέβαια! Εσύ τι θα έλεγες, αφού ο πατέρας σου δούλευε στη Γερμανία και στήριξε τους Ναζι να ανοικοδομήσουν την πατρίδα τους μετά τον Β Παγκόσμιο!», σε αποτελειώνει ο ξερόλας.
«Ο πατέρας μου δούλευε σε φάμπρικα για να επιβιώσει την δεκαετία του ’60! Από πού κι ως πού στήριζε τους Ναζί;», κάνεις το λάθος να τραβήξεις κι άλλο την κουβέντα.

«Καλά σε κατάλαβα ότι είσαι από αυτούς», μπαίνει το κερασάκι στην τούρτα του παραλόγου!

Δίνεις τα εύσημα σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που εν μέσω κρίσης προσφέρει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους και μάλιστα καταβάλλοντας τους μισθούς στην ώρα τους.

«Όταν αποθέωναν τα Μνημόνια αυτοί και οι πουλημένοι όμοιοί τους, δεν σκέφτονταν τους εργαζόμενους«, σπεύδει να σε κατακεραυνώσει ο καθ΄έξιν σχολιαστής.

«Ο floor manager που δουλεύει στο μουσικό πρόγραμμα αποθέωνε τα Μνημόνια;«, εξανίστασαι η γυναίκα!
«Στην τηλεόραση δούλευε. Είναι συνυπεύθυνος», πληκτρολογείται εν ριπή οφθαλμού η απάντηση του «συμψηφιστή» που φέρνει το τέλος της λογικής.

Προσωπικά, έχω πάψει να ασχολούμαι μαζί τους. Είναι σαφές πως ακόμη κι αν γράψω πόσο όμορφη είναι Μόνικα Μπελούτσι στα 50 της, θα «συμψηφίσουν» την ομορφιά της με το αλβανικό μέτωπο του ΄40, με μοναδικό κριτήριο την Ιταλική καταγωγή της! Λυπάμαι μόνο γιατί διαπιστώνω πως είναι πολλοί. Και κολλημένοι! Σε ένα χθες που φυσικά πονάει, εξοργίζει και πληγώνει όμως αλλίμονο αν το αφήσουμε όλοι να γίνει τροχοπέδη για το αύριο…
«Μιλάς κι εσύ;», είναι σαν να διαβάζω ήδη τα σχόλια τους!

Ναι ρε φίλε. Μιλάω κι εγώ! Εσύ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ επιτέλους και μιλάς;

Υ.Γ. σκέφτηκα να ρωτήσω «συγγνώμη κύριε ποιός είστε;» αλλά είμαι βέβαιη πως ολο και κάποιος «συμψηφιστής» θα βρεθεί να το συνδέσει με την Κατερίνα Στανίση που έχοντας κάνει διαφήμιση για γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών, στήριξε εμμέσως πλην σαφώς το κεφάλαιο… Άρα; Δεν έχει δικαίωμα δια να ομιλεί…

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

The post Η μάστιγα των «συμψηφιστών» στα social media («μιλάς κι εσύ;») appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα