Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας – Υπογραφές: Επιστρέψτε τα χρήματα στους Έλληνες

09:48 13/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Τη στήριξή του στην Ελλάδα εκφράζει ο Πατρίκ Λε Γιαρίκ, διευθυντής της εφημερίδας «Humanite» μέσω αιτήματος για συλλογή υπογραφών μέσω του change.org «Επιστρέψτε τα χρήματα στους Έλληνες».

Το αίτημα αφορά το κέρδος 7,8 δισ. ευρώ της ΕΚΤ περίοδο 2012-2016 από τις αγορές ελληνικών ομολόγων, όπως γνωστοποίησε ο Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του στον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή, που δημοσιεύτηκε

την Τρίτη 10 Οκτωβρίου.

Ο Πατρίκ Λε Γιαρίκ, με το σύνθημα «ας χτίσουμε μαζί ένα κίνημα για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη», διευκρινίζει: «Εδώ και χρόνια, ο ελληνικός λαός υφίσταται ανυπολόγιστες ταλαιπωρίες, προκειμένου να εξοφλήσει ένα χρέος για το οποίο δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο υπεύθυνος. Την ίδια χρονική περίοδο, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ γεμίζουν τα ταμεία τους με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από αυτό το χρέος.

Πράγματι, η ΕΚΤ κέρδισε 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στα επιτόκια των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ενώ και το ΔΝΤ έχει συσσωρεύσει έναν πακτωλό χρημάτων ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, χάρη στα δάνεια που έχει χορηγήσει στην Αθήνα» λέει μεταξύ άλλων ο διευθυντής της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας.

Επιπλέον, καλεί τη χώρα του «να δώσει το παράδειγμα επιστρέφοντας όπως είχε δεσμευτεί, τα χρήματα στην Ελλάδα». Δεν μπορούμε να πλουτίζουμε σε βάρος των εταίρων μας που βρίσκονται σε δυσκολία» υπογραμμίζει.

Το υπογεγραμμένο αίτημα θα παραδώσει ο Πατρίκ Λε Γιαρίκ στον Εμανουέλ Μακρόν, στον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα